burleskfotografi med Maria Gossé på SKMU 3.oktober kl. 19
Gratis

Art talk: burleskfotografi med Maria Gossé

Vi har invitert fotograf Maria Gossé til å fortelle om sitt arbeid som fotograf og til å gi et innblikk i noen av hennes fotoprosjekter.

03. oktober10. juni
kl. 19:0008:29

Maria Gossé (f. 1983) har en bachelorgrad i medievitenskap og visuell kultur, samt fotografutdannelse fra Fatamorgana fotografiske billedkunstskole i København og Bilder Nordic School of Photography i Oslo.

For Gossé er foto en måte å utforske verden på, og prosjektene hennes kretser ofte rundt kjønn, kropp og subkulturer. Ikke minst er kvinner, kropp og identitet gjennomgående tema.
Gjennom å utforske blant annet burlesk-, fitness- og musikkultur forsøker hun å komme nærmere hva det vil si å være kvinne i dagens samfunn. Hvordan forhandler enkeltindivider og grupper med samfunnets forventninger?

Maria Gossé skal blant annet prate om fotoprosjektet «Undressed». Prosjektet er en serie portretter av mennesker i det norske burleskmiljøet. Det er en utforskning av identitet og selv-iscenesettelse. Hvor går egentlig grensen mellom scenepersonlighet og privatperson?

Her beveger hun seg mellom dokumentar- og portrettformatet, og motivene er hentet fra foran og bak scenen, samt hjemme hos dem. Dermed er spenningen mellom det å være et objekt og et subjekt, styrke versus sårbarhet, og humor versus alvor underliggende i hennes fotografier.
Fotoserien «Undressed» ble utstilt ved Fotografiens Hus våren 2018, og nå er Maria Gossé aktuell med gruppeutstillinga SUB som vises på Akershus Kunstsenter .

Kafeen holder åpent til kl.22.00, det gjør også museet! Velkommen!

Studenter går gratis på dette arrangementet. Velg medlemsbillett for å booke plass.