Gratis

Art Talk: Karin Hellandsjø om Jakob Weidemann

Hør Norges fremste ekspert på Jakob Weidemann fortelle om hans kunstnerskap.

21. november31. mai
kl. 19:0011:48

Utstillingen Jakob Weidemann åpnet 17.november på SKMU. Den er et samarbeid mellom Henie Onstad Kunstsenter, Sørlandets Kunstmuseum og Trondheim Kunstmuseum. Kuratoren bak utstillingen er Nordens fremste Weidemann-ekspert Karin Hellandsjø. Nå kommer hun til oss for å holde et foredrag og gi en omvisning i utstillingen. En sjelden mulighet til et helt spesielt dypdykk inn i Weidemanns abstrakte, fargerike univers!

Om Karin Hellandsjø:

Karin Hellandsjø (f.1944) er magister i kunsthistorie og har 45 års fartstid fra museums- og formidlingsarbeid. Fra 1971 til 1988 var hun tilknyttet Henie Onstad Kunstsenter som konservator, fra 1988 til 2003 sjefkonservator og nestleder ved Museet for samtidskunst i Oslo, og fra 2005 og frem til hun gikk av med pensjon høsten 2011 direktør ved Henie-Onstad Kunstsenter. Hun arbeider nå som seniorforsker og kunstfaglig konsulent.

Hellandsjø har et stort internasjonalt kontaktnett, og har gjennom årene hatt tillitsverv i en rekke nasjonale og internasjonale museumsorganisasjoner. Utstillingene hun har initiert og kuratert spenner fra modernismen til samtiden, og hennes aktivitet som forsker har resultert i en rekke større kataloger og bøker om blant annet Jakob Weidemann, Bjarne Ness, Anna-Eva Bergman, Jan Groth, Per Barclay, Claude Monet, Ilya Kabakov og Kurt Schwitters.

For sitt arbeid innen kunstfeltet ble Hellandsjø i 2012 utnevnt til Ridder 1.klasse av Den Kongelige St.Olavs Orden og til Officier dans l’ordre des Arts et des Lettres, de la Republique Francaise.