Art Talk: Karin Hellandsjø om Jakob Weidemann

Hør Norges fremste ekspert på Jakob Weidemann fortelle om hans kunstnerskap.
Art Talk: Karin Hellandsjø om Jakob Weidemann

Utstillingen Jakob Weidemann åpnet 17.november på SKMU. Den er et samarbeid mellom Henie Onstad Kunstsenter, Sørlandets Kunstmuseum og Trondheim Kunstmuseum. Kuratoren bak utstillingen er Nordens fremste Weidemann-ekspert Karin Hellandsjø. Nå kommer hun til oss for å holde et foredrag og gi en omvisning i utstillingen. En sjelden mulighet til et helt spesielt dypdykk inn i Weidemanns abstrakte, fargerike univers!

Om Karin Hellandsjø:

Karin Hellandsjø (f.1944) er magister i kunsthistorie og har 45 års fartstid fra museums- og formidlingsarbeid. Fra 1971 til 1988 var hun tilknyttet Henie Onstad Kunstsenter som konservator, fra 1988 til 2003 sjefkonservator og nestleder ved Museet for samtidskunst i Oslo, og fra 2005 og frem til hun gikk av med pensjon høsten 2011 direktør ved Henie-Onstad Kunstsenter. Hun arbeider nå som seniorforsker og kunstfaglig konsulent.

Hellandsjø har et stort internasjonalt kontaktnett, og har gjennom årene hatt tillitsverv i en rekke nasjonale og internasjonale museumsorganisasjoner. Utstillingene hun har initiert og kuratert spenner fra modernismen til samtiden, og hennes aktivitet som forsker har resultert i en rekke større kataloger og bøker om blant annet Jakob Weidemann, Bjarne Ness, Anna-Eva Bergman, Jan Groth, Per Barclay, Claude Monet, Ilya Kabakov og Kurt Schwitters.

For sitt arbeid innen kunstfeltet ble Hellandsjø i 2012 utnevnt til Ridder 1.klasse av Den Kongelige St.Olavs Orden og til Officier dans l’ordre des Arts et des Lettres, de la Republique Francaise.

Kommende arrangementer

Se alle kommende arrangementer