Kunstutstilling på SKMU Sørlandets Kunstmuseum. Cindy Sherman. Untitled #544.(2010-2012) Courtesy of Astrup Fearnley.
Gratis

ArtTalk om Cindy Sherman med kunsthistoriker Silje Sigurdsen fra KUNZT

Er du på jakt etter litt faglig påfyll? Vi inviterer til ArtTalk om Cindy Sherman med kunsthistoriker Silje Sigurdsen fra KUNZT.

14. august04. juni
kl. 19:0014:48

I dag er vi en del av en sivilisasjon som har et tilsynelatende ustoppelig behov for å representere seg selv og omgivelsene sine gjennom bilder.

”I dag finnes alt for å ende opp i et fotografi” skrev Susan Sontag i 1973 i boken Om fotografi. Fotografiet og visuelle medier har en makt over hvordan vi forstår verden vi lever i. Men hvordan brukes fotografiet til å forstå oss selv? Foredraget gir deg en innføring i utviklingen fra malte selvportrett til moderne iscenesettelse i sosiale medier. Samtalen tar utgangspunkt i Cindy Shermans kunstnerskap, bruk av fotografiet og iscenesettelse. Hun bruker mediet til å utforske spørsmål om identitet, kjønnsroller og stereotypier.

Silje Sigurdsen er utdannet kunsthistoriker ved Universitetet i Bergen og København Universitet, og driver i dag KUNZT – Skandinavias første kunstvlogg. Silje har tidligere arbeidet i galleri og rammeverksted, og laget innhold til en rekke medier i Norge. Hun var tidligere blant annet kunstanmelder for Bergens Tidende og Aftenposten. August 2017 vant Silje Arne Hestenes Journalistpris for arbeidet med KUNZT og kunstanmeldelsene hun i sin tid laget i videoformat for avisene.

Museet har kveldsåpent frem til kl. 22.00.

Velkommen!