Gratis

ArtTalk: Edy Poppy og Rob Doyle

19. juni01. juni
kl. 19:0013:18

Sørlandets Kunstmuseum har gitt den ukonvensjonelle forfatteren Edy Poppy mulighet til å invitere en kunstner å samtale med inne i Cindy Sherman-utstillingen. Hun valgte den irske fatteren Rob Doyle, som er like anerkjent og i beste forstand kontroversiell som henne selv.

Begge kunstnerne er kjent for å utforske identitet, selviscenesettelse, autofiksjon og seksualitet i litteraturen og livene sine – motiver som også er til stede i Cindy Shermans verk.

Edy Poppys roman Anatomi. Monotoni. har nettopp blitt oversatt til amerikansk, og Poppy har turnert i UK, USA, Frankrike og Brasil med den. Rob Doyles roman Here Are the Young Men ble nominert til en av de 20 beste irske romanene mellom 1916-2016, og blir nå adaptert til film. I tillegg har både Poppy og Doyle skrevet hver sin kritikerroste novellesamling og kommer begge snart med ny roman.

Poppy og Doyle møttes nylig under et kunstneropphold i Bulgaria, noe som resulterte i to litteratur-performances i Sofia og Plovdiv. Under oppholdet oppsto både et vennskap og en gjensidig interesse for hverandres litteratur. Sammen deler de en fascinasjon for kunst basert på grenseoverskridende erfaring og selvransakelse, og dette vil de samtale om på Sørlandets kunstmuseum 19. juni.

KunstCaféen holder åpent og selger småretter, antipasti, vin og andre smakfulle godbiter frem til kl. 22:00.
Arrangementet har et begrenset antall plasser så det lønner seg å kjøpe/reservere billetter i forkant. Medlemmer bes også å gjøre dette selv om det er gratis.
Velkommen!
Foredraget foregår på engelsk.