Gratis

ArtTalk: Fotohistoriker Kristin Aasbø om fotograf Kåre Kivijärvi

Fotohistoriker og forfatter Kristin Aasbø vil gi en presentasjon av Kåre Kivijärvis kunstnerskap og spennende liv.

04. september
kl. 19:0020:00

Kåre Kivijärvis (1938-1991) kunstnerskap er omgitt av en rekke myter. Han er omtalt som «mørkerommets mester» og «trollmannen fra nord» og kjennetegnes blant annet for sine bilder av trålfiske i Finnmark, folkeliv i Nepal og barske livsbetingelser på Grønland. Han var den første fra sitt felt som stilte ut på Høstutstillingen i 1971 og regnes dermed som Norges første fotokunstner.

Fotohistoriker Kristin Aasbø har dokumentert Kivijärvis liv og kunstneriske virke, som har resultert i en bok bestående av alle fotografiene som han valgte å stille ut mens han levde.

Onsdag 4. september kommer Aasbø til Sørlandets Kunstmuseum for å fortelle og vise frem høydepunkt fra Kivijärvis karriere. Vi stiller også ut flere av Kivijärvis fotografier i 11 nordiske. Kunstnere fra Tangen-samlingen frem til 17. november.

Kristin Aasbø er utdannet fotograf og Cand Philol. Har arbeidet som fotohistoriker og arkivar ved Nasjonalbiblioteket og nå ved Preus museum. Skrev boken «Kåre Kivijärvi – fotografier 1956-1991» i 2011, i forbindelse med kurateringen av en utstilling i Nasjonalbiblioteket med samme navn.

Museet og KunstCaféen holder åpent til kl. 22.

Velkommen!