Gratis

ArtTalk: Petter Mejlænder om Pushwagner og Axel Jensen

Forfatteren av Hariton Pushwagner: Biografien vil skildre Pushwagners liv og virke her på museet.

20. mars10. juni
kl. 19:0009:10

Høsten 2018 gav Petter Mejlænder ut biografien om Pushwagner, som ble møtt med stor entusiasme fra anmeldere. Boken som er på totalt 800-sider, ble omtalt som «Kanskje årets viktigste kulturhistoriske bokutgivelse»,  «den ultimate biografien» og «en pageturner».

Pushwagner selv var Mejlænders viktigste kilde til boken, men forfatteren har i tillegg oppsøkt flere hundre venner, familiemedlemmer og bekjente i inn- og utland. Biografien skildrer hele spekteret av tragedie, suksesser og drama i Pushwagners eksepsjonelle kunstnerliv, som vekslet mellom å være selvdestruktivt og besatt av en uuttømmelig skapertrang. Pushwagner var alkoholiker og storforbruker av amfetamin og andre rusmidler, men frem for alt var han en kompromissløs kunstner som aldri mistet troen på kunstnerskapet. For Mejlænder har det vært viktig å vise sammenhengen mellom Pushwagners liv og motiver, og hvordan samarbeidet med forfatteren Axel Jensen fikk fram den satiriske samfunnskritikken som ble hans kjennemerke.

Boksignering

Biografien om Hariton Pushwagner vil være til salgs i museumsbutikken og Petter Mejlænder vil også være til stedet for å signere boken i etterkant av foredraget.

Museet holder kveldsåpent til 22:00.
Velkommen!