Gratis

Bokpresentasjon: Kunst og konflikt

29. januar
kl. 19:0020:00

Hva skjer med kunstneriske prosesser, verk og institusjoner i konfliktfylte politiske kontekster? Hvordan kan estetiske erfaringer og de ulike kunstarter bidra til å forstå og håndtere konflikter i vår hyperkomplekse verden i dag? Når blir kunsten selv gjenstand for konflikt? Og hvilken betydning har konflikter i kunstneriske og kunstpedagogiske prosesser?

I samarbeid med fakultetet for Kunstfag ved UiA inviterer vi til presentasjon av boken Kunst og konflikt. I boka utforsker en rekke ulike forfattere forholdet mellom kunst – visuell kunst, musikk og teater – og konflikter av ulik art, både åpenbare konflikter, deriblant væpnede konflikter og krig, og mer skjulte eller neglisjerte konflikter.

Jeppe Kristensen, Anne-Mette Liene og Solveig Korum er tre av bidragsyterne til denne boka og vil denne kvelden presentere sine prosjekter og artikler.

Les et utdrag av prosjektet her.

Det blir også et musikalsk innslag ved Daniel Henry Øvrebø på fløyte. Arrangementet varer i 1,5 time, med servering av suppe fra Hopeful Kunstkafé i etterkant.

Fri entré.

Velkommen!