Gratis

Dans/performance: Frontal Solos

Tone Kittelsen og Terje Tjøme Mossige inviterer i samarbeid med SKMU til FRONTAL SOLOS; en kveld dedikert til soloformatet.

05. desember31. mai
kl. 19:0010:29

Denne førjulskvelden får vi oppleve FRONTAL SOLOS, en performance og danse av kunstnerne og danserne Tone Kittelsen og Terje Tjøme Mossige. Forestillingen er dedikert soloformatet innen dans. Forestillingen består av tre deler:

FRONTAL SOLOS: Part one – Tone Kittelsen

FRONTAL SOLOS: En til en – Terje Tjøme Mossige

FRONTAL SOLOS: Part two – Tone Kittelsen

Part one and Part two består av to soloer av og med Tone Kittelsen. I arbeidet jobber Kittelsen med å etablere ulike karakterer gjennom kostyme, bevegelse og store følelser. Inspirasjon henter hun fra kontrasten mellom det kommersielle og konseptuelle, og hun leker med karakterer som spiller på dette. Soloene hadde premiere 26. oktober 2017 i Tori Wrånes utstilling «Hverdagen» i Kristiansand Kunsthall.

Konsept, ide, koreografi: Tone Kittelsen
Utøver: Tone Kittelsen
Støttet av: FFUK, Cultiva Ekspress og Kristiansand kommune
Kostyme FRONTAL SOLOS part one: Kristine Gjems
Kostyme FRONTAL SOLOS part two: Tori Wrånes

En til en
Rydder unna. Klipper det høye gresset rundt meg. Tråkker dypt i min egen salat. Kveler min gamle oksygen. Drar frem jordfreseren og lar den gå dit den vil. Behøver å miste meg selv for å komme til det stedet. Det stedet jeg kommer til når sektens oppskrifter droppes, når deres beskrivelser av hvilken retning alle bør ta ignoreres og drite i konsensus. Ikke sitte som i bakrus i teoriene, der hvor låsningene holder til, og ikke løsningene eller åpningene. Ikke henge i en eller annen gang eller med de svartkledde. Det er her og nå som gjelder.  

Konsept, koreografi og dans: Terje Tjøme Mossige
Foto og video: Jon Filip Fahlstrøm
Produsent: Eva Grainger
Produksjon og premiere støttet av: Norsk Kulturråd og Fond for Lyd og Bilde

Dette arrangementet har to priser; 100 kroner eller gratis for medlemmer. Det er dessverre ikke student/honnørrabatt på arrangementer, omvisninger eller verksteder.