digital konsert oakland rain sørlandets kunstmuseum kristiansand
40 kr80kr

Digital konsert: Oakland Rain

Musikkduoen Oakland Rain setter sitt akustiske preg i utstillingen HOME. 

24. februar
kl. 19:0019:30

”Hjem, tilhørighet, oppvekst” – Oakland Rain har vært på besøk hos oss og latt seg inspirere av den aktuelle utstillingen HOME. Særlig verkene til Hanne Borchgrenvink har grepet musikkduoen som de nå har satt sammen et repertoar til. 

Selv skriver de: 

Hva er et hjem? Hva er tilhørighet? Hva påvirker menneskets oppvekst? Hanne Borchgrevink sitt sentrale motiv, huset, møter sitt kanskje varmeste vårsemester. Et 2020 som satte det kollektive blikket mot nye rammer, med mindre spillerom og større hjerterom, kom til å bli et kapittel hvor huset ble et symbol på både redningen og begrensningen.  

Verkene til Borchgrevink har blitt beskrevet som stillferdige, myndige dikt, og som et spill med variasjoner over et kompositorisk tema- musikk i form og farge. I møtet med hennes verk, har duoen Oakland Rain skreddersydd en konsert som skal fremføres i utstillingen. Deres tid det siste året, har blitt brukt til skriving og mye refleksjon rundt nettopp hjemmet, tilhørigheten og oppveksten. Duoen tar med seg sitt akustiske preg inn i en digital konsertopplevelse, med et ønske om å dele sitt blikk på disse spørsmålene. 

Musikkduoen har gitt ut musikk på et profesjonelt nivå siden 2015, med 43 utgivelser under beltet. Søstrene har turnert i Europa og USA, samt skrevet og fremført musikk for Henrik Ibsens verk ”Fruen fra havet” med oppsetning i Fjæreheia sommeren 2019 i regi av Kilden Teater og Konserthus.  

Konserten varer en halvtime og blir streamet gjennom YouTube. Ved kjøp av billett vil man få tilsendt link en halvtime før konserten starter.