Cindy Sherman SKMU Sørlandets Kunstmuseum AKO Kunststiftelse Tangen-samlingen
Gratis

Dobbel utstillingsåpning: Cindy Sherman og fotografier fra Tangen-samlingen

Velkommen til kveldsåpent museum og åpning av to spennende utstillinger!

11. april02. juni
kl. 18:0019:29

Vi har gleden av å invitere til åpning av to utstillinger, hvor vi vier hele tredje etasje til foto. Utforskning av identitet er det ledende temaet i begge utstillingene.

Cindy Sherman. Verk fra Astrup Fearnlys samling 11.04 – 18.08.19.
Sherman er en av vår tids mest markante og innflytelsesrike kunstnere innenfor samtidskunsten. Den amerikanske fotografen er kjent for å bruke seg selv som modell, men det er ikke egen person hun presenterer. Med et fokus på kvinner i populærkulturen, fremhever Sherman hvordan kvinner blir fremstilt i stereotypiske kjønnsroller.

Verkene er lånt fra Astrup Fearnlys samling og det er første gang de vises på Sørlandet.

Belonging. Fotografier fra Tangen-samlingen 11.04 – 22.09 2019.
Fotoutstillingen Belonging ønsker å løfte frem noen av de sentrale nordiske fotografene som er representert i Tangen-samlingen. Tematikken er identitet og tilhørighet, derav tittelen Belonging. Fotografene i utstillingen nærmer seg disse temaene ut fra ulike innfallsvinkler. Hva er med på å definere hvem vi er, og hva er det som gjør at vi føler oss hjemme?

Det blir velkomstfest med taler og bobler! Den nye KunstCaféen holder åpent med drikke- og matservering hele kvelden. I foajeen vil det spilles Tom Waits-låter på vinyl, inspirert av coveret til albumet Rain Dogs. Coveret prydes av Anders Petersens kjente fotografi, som vises i utstillingen Belonging. Inspirasjon er også hentet fra Cindy Sherman, hvor våre museumsverter vil invitere publikum til å skape sin egen iscenesettelse på museet! 

Det blir med andre ord en kveld du sent vil glemme. Velkommen!