Gratis

Foredrag: Folkedrakthistorie med Torild Ankersdatter Fossnes

Vi inviterer til foredrag om lokal bunadshistorie fra Åmli med Torild Ankersdatter Fossnes, forfatter av boken «Gull i Veggene»

08. mai04. juni
kl. 19:0015:58

 

Torild Ankersdatter Fossnes vil holde foredrag om lokal bunadshistorie fra Åmli og fortelle fra sin egen bok «Gull i Veggene».

Boken «Gull i Veggene» handler om folkedrakter frå Tovdal i Åmli. Under et restaureringsarbeid på gården Tveit i Aust-Agder, ble det funnet mange eldre klær og drakter i veggene. Klesfillene ble brukt som isolasjonsmateriale og de historiske plaggene er rekonstruert av Torild Ankersdatter Fossnes. Under foredraget vil det være utstilt flere modeller av ulike bunader.

Torild Ankersdatter Fossnes har svenne- og mesterbrev i kjole og draktsøm i tillegg til et svennebrev som bunadtilvirker. Hun har holdt mange bunadskurs og har også arbeidet på Husfliden. Fossnes har hatt styreverv både i Grimstad Husflidslag, Aust-Agder Husflidslag og Aust-Agder Kulturvernråd, samtidig som hun har sittet i Norges Husflidslag Fagutvalg for bunad og folkedrakt. Hun har fått Kongens Fortjenestemedalje for sitt arbeid for bevaring av Norske bunadstradisjoner.

Museet holder kveldsåpent til 22:00. Velkommen!