foredrag hanne og tor stensola flukten fra fornuften
60 kr160kr

Foredrag: Flukten fra fornuften med hjerneforskerne Hanne & Tor Stensola

Velkommen til foredrag med hjerneforskerne Hanne og Tor Stensola

Velkommen til foredrag med hjerneforskerne Hanne og Tor Stensola

«The eye sees only what the mind is prepared to comprehend» sa forfatteren Robertson Davies. Dette står i sterk kontrast til hva vi har lært om fornuften – vårt indre kompass til å ta gode avgjørelser basert på kunnskap, sansing, erfaring, opplevelse og hukommelse.

Forskerduoen Hanne og Tor Stensola vil i dette spennende foredraget ta for seg nettopp fornuften og dens tvetydigheter. Denne kvelden vil de presentere hva hjernen er fra ulike perspektiver og utforske hvordan innsikter fra nevrovitenskap kan komplementere kunst.

Paret har nylig flyttet til Kristiansand og startet opp et helt nytt nevrofagfelt på Universitet i Agder. Selv sier de:

“Vitenskapen søker å avdekke sannheter om den ytre verden som vi ikke kan nå med våre sanser. Kunst derimot byr på opplevelser som går under og over det vi tenker på som objektivt og fremhever det menneskelige perspektivet vi alle flettes sammen av; kunst kan avdekke sannheter om den indre verdenen. Nevrovitenskap sitter på mange måter i grensesnittet mellom disse to elementene i den forstand at vi bruker vitenskapelige tilnærminger til å forstå hvordan hjernen skaper og former virkelighet.”

Foredraget er en fin anledning til å se vår aktuelle utstilling Flukten fra fornuften. Nordisk kunst og det okkulte med nye øyne.

Foredraget varer i 90 minutter, billetten gir tilgang til museets utstillinger.

Velkommen!

 

Kjøp billetter

Foredrag: Flukten fra fornuften med hjerneforskerne Hanne & Tor Stensola

Onsdag 2. februar 2022
Klokken 19.00 - 20.30

Kommende arrangementer

Se alle kommende arrangementer