Hilde Mørch holder foredrag om kunstneren Charlotte Wankel
60 kr160kr

UTSOLGT! Foredrag: Hilde Mørch om kunstneren Charlotte Wankel

Velkommen til foredrag!

25. august
kl. 19:0020:00

Vi har gleden av å invitere til foredrag med kunsthistoriker Hilde Mørch om kunstneren Charlotte Wankel, en av pionerne som var representert i utstillingen Modernismens Pionerer.

Mørch har løftet frem Wankel både i den kritikerroste utstillingen og boka med samme navn Charlotte Wankel og L´Esprit Nouveau i 2019. Boken er den første helhetlige fremstillingen av Wankels liv og kunstnerskap, og tar for seg hennes bidrag til utviklingen av norsk og internasjonal modernisme.

CHARLOTTE WANKEL (1888-1969) kjennetegnes for sine puristiske og kubistiske non-figurative bilder i blågrå, brunt, gul, oker og gammelrosa. Wankel deltok på mange viktige utstillinger i Paris, bl.a. på “L’Art d’Aujourd’hui” 1925. Her stilte hun ut sammen med mange kjente kunstnere, bl.a. Piet Mondrian, Pablo Picasso, Constantin Brancusi, Juan Gris, Sonia og Robert Delaunay og Amédée Ozenfant. Utstillingen fikk mye presseomtale og var den første større internasjonale mønstring av avantgardekunst etter den første verdenskrig.

Velkommen til foredrag på museet!

Sørlandets Kunstmuseum forholder seg til regjeringens smittevernstiltak og ønsker å tilrettelegge for en trygg opplevelse hos oss. Vi opprettholder 1-meters regelen og det er påbudt med munnbind på alle våre arrangementer. Vi har munnbind tilgjengelig i skranken. Føler du deg syk, anbefaler vi at du holder deg hjemme. Vi viser til Folkehelseinstituttets hjemmesider fhi.no for nærmere opplysninger om tiltakene.