40 kr60kr

Avlyst! På nett: Hilde Mørch om kunstneren Charlotte Wankel

Velkommen til et direktesendt foredrag hvor kunsthistoriker Hilde Mørch lar oss bli kjent med Charlotte Wankels kunstnerskap.

26. mai
kl. 19:0020:00

Foredraget er dessverre avlyst.

Vi har gleden av å invitere til digitalt foredrag med kunsthistoriker Hilde Mørch om kunstneren Charlotte Wankel, en av pionerne representert i utstillingen Modernismens Pionerer.

Mørch har løftet frem Wankel både i den kritikerroste utstillingen og boka med samme navn Charlotte Wankel og L´Esprit Nouveau i 2019. Boken er den første helhetlige fremstillingen av Wankels liv og kunstnerskap, og tar for seg hennes bidrag til utviklingen av norsk og internasjonal modernisme.

CHARLOTTE WANKEL (1888-1969) kjennetegnes for sine puristiske og kubistiske non-figurative bilder i blågrå, brunt, gul, oker og gammelrosa. Wankel deltok på mange viktige utstillinger i Paris, bl.a. på “L’Art d’Aujourd’hui” 1925. Her stilte hun ut sammen med mange kjente kunstnere, bl.a. Piet Mondrian, Pablo Picasso, Constantin Brancusi, Juan Gris, Sonia og Robert Delaunay og Amédée Ozenfant. Utstillingen fikk mye presseomtale og var den første større internasjonale mønstring av avantgardekunst etter den første verdenskrig.

Velkommen!

Foredraget foregår digitalt og vil streames via Youtube.  Du finner linken til sendingen i e-billetten/pdf’en som kan lastes ned via ordrebekreftelsen du mottar på mail. I tillegg sendes linken ut på e-post like før arrangementet starter.
Billettsalget stanser kl. 18, altså en time før sendingen starter.

Opptaket ligger tilgjengelig i 2 uker i etterkant av sendingen for dem med billetter.