Foredrag Gunnar S Gundersen Jan Kokkin Sørlandets Kunstmuseum Kristiansand
60 kr160kr

Utsolgt! Foredrag: Kurator Jan Kokkin om kunstner Gunnar S.

Velkommen til foredrag om en av Norges store, banebrytende modernister – Gunnar S. Gundersen.

07. oktober
kl. 19:0020:00

Gunnar S. Gundersen var en populær kunstner blant norske modernistiske arkitekter etter krigen. Han samarbeidet med noen av de mest kjente og innflytelsesrike, som Arne Korsmo, Geir Grung, Odd Østbye, Leif Olav Moen, Kjell Lund og Nils Slaatto. Arkitektene oppfattet Gundersen som en kunstner som tangerte deres eget arkitektoniske, ofte funksjonalistiske formspråk. De ønsket derfor at han skulle utsmykke deres bygninger med nonfigurativ kunst. Gunnar S. utførte et stort veggmaleri for Korsmos villa i Planetveien 12 i Oslo, og utsmykninger bl.a. for Rikstrygdeverket, Bytårnet skole i Moss, Kirkelandet kirke i Kristiansund, Jotun i Sandefjord, Aud Max på Landbrukshøgskolen i Ås, Høyenhall skole i Oslo og Laboratoriebygget ved Ullevål sykehus.

Kurator for Gunnar S. Gundersen-utstillingen , Jan Kokkin, vil i foredraget ta for seg kunstnerens samarbeid med arkitektene og vise eksempler på hans utsmykninger.

Hele museet og Hopeful Kunstkafé holder åpent til kl. 22.

Velkommen!

TILBUD! 

Denne kvelden har vi spesialpris på Jan Kokkins svært flotte bok om Gunnar S, til kun 399,-. Boken kan kjøpes i museumsbutikken eller i forkant av foredraget på nett.

Hele museet og Hopeful Kunstkafé holder åpent til kl. 22.