60 kr160kr

Avlyst! Foredrag med kunsthistoriker Frida Forsgren

02. desember
kl. 19:0020:00

Arrangementet er dessverre avlyst, men vil flyttes til nyåret. Gjester som har kjøpt billetter vil bli kontaktet. 

Velkommen til foredrag med kunsthistoriker Frida Forsgren!

Denne høsten viser vi frem en av Norges store etterkrigsmodernister, Gunnar S. Gundersen. I utstillingen finner vi også maleriet Hvit Ekspansjon (1955) av Gudrun Kongelf. Foredraget tar utgangspunkt i dette maleriet for å fortelle om to andre pionerer i norsk abstrakt kunst: Gudrun Kongelf og Gunnvor Advocaat. På tross av at disse var vel så banebrytende, har de fått langt fra like mye oppmerksomhet i den mannsdominerte kunsthistorien.

Frida Forsgren er førsteamanuensis i kunsthistorie på Institutt for sceniske og visuelle fag ved Universitetet i Agder. Hun forsker på amerikansk og nordisk modernisme og er en aktiv kunstkritiker og formidler.

Museet og Hopeful Kunstkafé holder åpent til kl.

Vi gir ut gratis munnbind i forbindelse med foredraget.

Sørlandets Kunstmuseum forholder seg til regjeringens smittevernstiltak og ønsker å tilrettelegge for en trygg opplevelse hos oss. Vi opprettholder 1-meters regelen på alle våre arrangementer og har begrenset vår plasskapasitet for å tilfredsstille dette kravet. Føler du deg syk, anbefaler vi at du holder deg hjemme. Vi viser til Folkehelseinstituttets hjemmesider fhi.no for nærmere opplysninger om tiltakene.