Kunstner Mathilde Dietrichson
60 kr160kr

Foredrag: Sandra Lorentzen om kunstneren Mathilde Dietrichson

27. oktober
kl. 19:0020:00

Vi inviterer til foredrag med kurator og kunsthistoriker Sandra Lorentzen om pioneren Mathilde Dietrichson.

Mathilde Dietrichson (1837–1921) var kunstner og kosmopolitt. Hun reiste Europa og Midtøsten rundt, og kombinerte et aktiv kunstneryrke med rollen som mor og kone. Med dette brøt hun tydelig med normen i sin samtid. Dietrichson var Norges første kvinne til å ta en utdannelse ved et kunstakademi og hennes kunst ble vist på de store, prestisjetunge utstillingene i inn- og utland.

I fjor var første gang siden hennes minneutstilling i 1922 at Dietrichsons mangfoldige og interessante kunstnerskap ble samlet i en større utstilling på Blaafarveværket. Sommerutstilling Love stories ga et bilde av Mathilde Dietrichsons kjærlighet for kunsten, livet og familien. Lorentzen vil fortelle om Mathilde Dietrichson og arbeidet mot denne utstillingen.

Sandra Lorentzen er kurator på kunst- og industrimuseet, Blaafarveværket, og har tidligere arbeidet ved institusjoner som Nordnorsk Kunstmuseum, Stenersenmuseet og Nationaltheatret. Hun har en master i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo og en bachelor i management science fra Warwick Business School i England. Hun kuratert en rekke utstillinger som Mathilde Dietrichson: Love Stories (2020), Lul Krag & Tone Indrebø (2019), Hjemmets skatter (2018), Drømmen om en hage (2017) og vært redaktør for flere publikasjoner som Sámi Stories: Art and Identity of an Arctic People, Orkana akademisk 2014.

Velkommen!