forfattersamtale forfatter sentrum sør sørlandets kunstmuseum vigdis hjorth digitalt
40 kr80kr

Forfattersamtale: Vigdis Hjorth

I samarbeid med Forfattersentrum Sørlandet har vi gleden av å invitere til digital forfattersamtale med Vigdis Hjorth.

Foto: Sara Angelica Spelling

03. mars
kl. 19:0019:45
Hva vil det si å være en kvinnelig kunstner? Hvorfor hører vi så ofte betegnelsen kvinnelig kunstner, mens mannlig kunstner nesten aldri er å høre? Finnes det kvinnelige og mannlige kunstnere, eller er det bare kunstnere?
Vi har invitert forfatter Vigdis Hjorth til samtale om hva det vil si å være en kvinnelig kunstner. Hvordan påvirker begrepet «kvinnelig kunstner» andre relasjoner og roller som kvinner ofte bærer og hva vil det si å være en kvinnelig kunstner i dag sammenlignet med før?
Selv har Hjorth tematisert den moderne kvinnen i et felt av kryssende rolleforventninger, både egne og andres i bøker som Drama med Hilde (1987), Med hånden på hjertet (1989), Fransk åpning (1992), Død sheriff (1995), Hysj (1996) og Takk, ganske bra (1998), alle preget av humor, sanselighet og psykologisk innsikt (hentet fra snl.no).
Samtalen ledes av Irene Gressli Haugen og sendes direkte fra museet. Forfattersamtalen er en forlengelse av vår nyåpnede utstilling Modernismens Pionerer, som trekker frem 33 kvinnelige kunstnerskap.
Varighet e ca. 45 minutter. Foredraget vil foregå digitalt. Deltakere vil få tilsendt en link ca. en halvtime før start.

Ikke mottatt billettlinke? Kontakt thakre@skmu.no for hjelp!