Fotokurs med Jørund Pedersen: Scanning
Gratis

Fotokurs: «Fra analogt til digitalt – prosess og teknikker for skanning av bilder»

I denne workshopen tar vi utgangspunkt i de gamle bildene dine og lærer deg hvordan du kan ta negativer, lysbilder og fotografier over i den digitale tidsalder.

23. september24. september
kl. 17:0020:00

Jørund Føreland Pedersen er universitetslektor og ansatt ved fakultet for kunstfag på UiA. Han har en bred visuell bakgrunn og en kunstfaglig utdannelse innen animasjon. Etter å ha undervist i fotografi og digitale medier siden 2007 og jobbet på flere kunstfotografiske prosjekter, fra Norge til Nord-Korea, har Jørund opparbeidet seg en solid pedagogisk og praktisk tilnærming til fotografi.

Besøk gjerne hjemmesiden for å få dypere innblikk i hans prosjekter https://www.repost.no/

Fra analogt til digitalt – prosess og teknikker for skanning av bilder.

Deltagernes gamle bilder og negativer blir utgangspunkt for dette kurset der vi skal lete i fortidens bildearkiv etter noe som befester seg.

Kurset tar for seg det man trenger å vite for å overføre negativer, lysbilder og fotografier over i den digitale tidsalder. Utstyr, programvare og forståelse av både analoge bilder samt bearbeidelse av digitale versjoner vil bli gjennomgått. Kanskje finnes det likevel kvaliteter i bildene som aldri fikk havne i fotoalbumet?

Deltagerne må ta med egen laptop.

Pris: 1500,-

Begrenset antall plasser (10 stk)

Kurset går over to dager og er fra 17-20 begge dager.