Årets jury i arbeid med kunstverk
0 kr160kr

Juryomvisning: Årsutstillingen 2021

Velkommen til omvisning i vår nyeste utstilling

03. oktober
kl. 13:0014:00

Bli med på omvisning!

Jury-nestleder Karina Presttun tar oss med på omvisning i den nyåpnede (2. oktober) Årsutstillingen 2021, søndag 3. oktober kl. 13.00.

Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling er den største årlige mønstringen av norsk samtidskunsthåndverk og ble første gang vist i 1975. Utstillingen har åpen innsendingsrett og juryeres av Norske Kunsthåndverkeres nasjonale jury.

Juryen bestående av tre kunsthåndverkere oppnevnt av Norske Kunsthåndverkeres landsmøte, samt en faglig representant fra Sørlandets Kunstmuseum, bestemmer hvilke verk som skal utgjøre Årsutstillingen.
Tekstilkunstner Karina Presttun er nestleder i året, sammen med kunsthåndverker og designer Stian Korntvedt Ruud (og metallkunstner Elin Hedberg som vara), keramikker Hanne Haukom, og kurator ved Sørlandets Kunstmuseum Hanne Cecilie Gulstad. Juryen har også knyttet til seg Per Ditlef Fredriksen, professor i arkeologi ved Universitetet i Oslo. Fredriksen har fungert som faglig ressurs i juryens samtaler.

Denne søndagen har du muligheten til å bli med Karina Presttun på omvisning i utstillingen og høre mer om hva som rører seg på feltet.

Karina Presttun er tekstilkunstner med base i Sverige. Hun ble utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen med BFA i tekstil. Presttun har hatt flere separatutstillinger, inkludert ved SOFT, KRAFT, Kunstbanken og galleri ARTIFEX i Vilnius. Hennes verk er innkjøpt av Nasjonalmuseet, KODE og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Hun arbeider i stor grad med tekstilkollasjer.