Kammerkonsert
60 kr160kr

Kammerkonsert

Vi har gleden av å invitere til kveldskonsert på museet!

08. september
kl. 19:0020:00

Dette blir en kveld med vakker kammermusikk, og kveldens trio består av profilerte musikere fra Kristiansand Symfoniorkester. Vi får møte Josine Van Den Akker på fiolin, Edda Stix på bratsj og Jasper Havelaar på cello. 

Konserten varer i en time og vil foregå i en av museets utstillinger. Konsertbilletten inkluderer også adgang i alle museets utstillinger ut dagen.
Velkommen! 

Sørlandets Kunstmuseum forholder seg til regjeringens smittevernstiltak og ønsker å tilrettelegge for en trygg opplevelse hos oss. Vi opprettholder 1-meters regelen på alle våre arrangementer og har begrenset vår plasskapasitet for å tilfredsstille dette kravet. Føler du deg syk, anbefaler vi at du holder deg hjemme. Vi viser til Folkehelseinstituttets hjemmesider fhi.no for nærmere opplysninger om tiltakene.

Kveldens konsertprogram: 


György Ligeti – Sonate for cello solo 

Heinrich Ignaz Franz von Biber – Passacaglia for fiolin solo 

Duo fra Beethoven i C-dur WoO 27 for fiolin og cello. 

Ludwig van Beethoven – Trio in c-moll for fiolin, bratsj og cello med satsene: 

1.Allegro 

2.Adagio con espressione 

3.Scherzo 

4.Presto 

 

Mer om repertoaret: 


Sonaten for solo cello er skrevet av György Ligeti mellom 1948 og 1953. Stykket ble opprinnelig mottatt dårlig av den sovjetstyrte komponistforeningen og fikk ikke lov til å bli utgitt eller fremført. På 1980- og 90-tallet, etter over et kvart århundre i hvile, gjenoppsto imidlertid verket og har siden blitt en kjent del av det vanlige cellorepertoaret. 

Rosenkranssonater (Rosenkranzsonaten, også kjent som Mystery Sonatas eller Copper-Graving Sonatas) av Heinrich Ignaz Franz Biber er en samling av 15 korte sonater for fiolin og continuo, med en siste passacaglia for solofiolin. 

Duoene WoO27 tilskrives Beethoven med forbehold. I 1810 ble de utgitt i Paris uten klar autorisasjon fra komponisten. Men, selv om de også kunne ha blitt skrevet av en talentfull samtid, med litt god vilje er Beethovens hånd gjenkjennelig allikevel. 

Det antas at Mysterysonatene ble ferdig skrevet rundt 1676, men de var ukjente før de ble utgitt i 1905.  Når de ble gjenoppdaget, ble Mystery Sonatas Bibers mest kjente komposisjon. Verket er verdsatt for sin virtuose vokalstil, scordatura -stemminger og sin programmatiske struktur. 

Beethoven´s trio i c -moll blander høy energi med en meget lidenskapelig tone. C -moll er en av Beethovens viktigste nøkler. Tre av hans pianosonater og den femte symfonien ble for eksempel skrevet i c -moll. Denne trioen påkaller de senere verkenes kraft og særegne karakter så typisk for Beethoven. Dynamiske effekter, skarpe kontraster i rytme, harmoniske konfrontasjoner blant andre musikkmidler gir fart og tone av angst. Derimot gir Adagio fred og resignasjon i C -dur, med en mer livlig episode i Es -dur midt i bevegelsen. Både Scherzo og Finale fortsetter den lidenskapelige og energiske stormen i den første satsen.