Kim Rysstad Sørlandets Kunstmuseum Onsdagskvelder Kristiansand
200 kr300kr

Avlyst! Konsert: «Draumkvedet» med Kim Rysstad

Velkommen til konsert med Kim Rysstad,  hvor han blant annet skal fremføre Draumkvedet.

13. januar
kl. 19:0020:00

Grunnet nye retningslinjer fra regjeringen er vi dessverre nødt til å avlyse konserten. Vi jobber med å finne et nytt tidspunkt og kommer tilbake med mer informasjon.

Draumkvedet Eit visjonsdikt, og ei røyst.

No har du sjansen til å bli med Olav Åsteson på hans dramatiske ferd gjenom dødriket på trettande dag jol. Og kva betre ramme kan eit visjonsdikt frå mellomalderen ha enn kvedaren Kim Rysstad si røyst.

Kim Rysstad er ein prisvinnande vokalist og A-klassekvedar frå Setesdal, som sjarmerte heile Noreg på si ferd til finalen i fjorårets Stjernekamp på NRK.

KORT OM DRAUMKVEDET: Draumkvedet er eit norsk visjonsdikt, sannsynlegvis frå slutten av middelalderen. Det handler om Olav Åsteson som fell i djup svevn jolekvelden, og han vaknar ikkje før trettandedag jol. Då rir han til kyrkjes, der han set seg i kyrkjedøra å fortel «draumane mange». Du som lydar får take del i ei mektig skildring av kampen mellom dei gode makter, ført av «sankte såle-Mikkjel», og dei onde, som kom nordfrå og vart leia av Grutte Gråskjeggje, dvs. Djevelen. Det religiøse innhaldet er delvis i fullt samsvar med katolsk lære, delvis å forstå som ein mer folkeleg oppfatning av synd og straff og barmhjertighet.

Kim Rysstad vil også fremføre sanger fra Setesdalsområdet.

Velkommen!

Sørlandets Kunstmuseum forholder seg til regjeringens smittevernstiltak og ønsker å tilrettelegge for en trygg opplevelse hos oss. Vi opprettholder 1-meters regelen på alle våre arrangementer og har begrenset vår plasskapasitet for å tilfredsstille dette kravet. Føler du deg syk, anbefaler vi at du holder deg hjemme. Vi viser til Folkehelseinstituttets hjemmesider fhi.no for nærmere opplysninger om tiltakene.