Vinkurs for bedrifter på Sørlandets Kunstmuseum Weingut Von Winning – Tysk tørr Riesling i verdensklasse Von Winning representerer en ny generasjon tørr Riesling som lager delikate rieslinger med en eksepsjonell finesse, kompleksitet og harmoni. Vingården ble grunnlagt allerede i 1849, og besitter parseller i de mest anerkjente vinmarkene i Pfalz, eksempelvis Kirchenstück og Pechstein. Fra årgang 2008 er alle vinmarkene dyrket med økologiske og dels biodynamiske prinsipper. Vinene gjæres nå helt naturlig og ingen klaring og filtrering finner sted. Vinene blir raskt utsolgt og allokasjonene er små for toppvinene. Andreas Huetwohl vil sammen med sin importør i Norge, Sebastian Bredal, geleide dere gjennom en smaking av tre tørre Rieslinger som dere garantert vil kjenne den herlige smaken av lenge etter besøket hos oss og hjem i høstmørket ..
Gratis

Kunst og vinsmaking

Nytt tilbud: En omvisning i den kritikerroste utstillingen Krefter kombineres med tapas og vinsmaking av tørr Riesling i verdensklasse torsdag 21.november.

21. november
kl. 17:3020:00
Ønsker du en velsmakende og unik opplevelse i høstmørket?
Kom på vår vinsmakings- og omvisningskveld for grupper, hvor Krefter og Riesling møtes gjennom en felles unik kvalitet på håndverket.
 
Mona Pahle i NRK om Krefter (fra da den sto på KODE Bergen):
«…en av årets mest spektakulære utstillingsopplevelser; nemlig utstillingen «Krefter» (…) Der vises Torbjørn Kvasbøs heftige, kroppslige keramiske skulpturer i samspill med Kari Dyrdals spektakulære, digitale vevnader og Marit Tingleffs majestetiske dekorerte fat.»
 
De to håndverkstradisjonene – det fysisk storslåtte kunsthåndverket i utstillingen, og det tradisjonsrike, særegne håndverket som ligger bak de delikate Rieslingene – sørger for en kveld med smaksopplevelser for både øyne og gane.
 
Vi starter kvelden med forfriskninger og servering av tapas i foajeen. Videre vil en av museets omvisere ta oss med på en reise i vår nyeste utstilling Krefter, før kveldens finale med Master of Wine Sebastian Bredal beriker oss med en vinsmaking av tre tørre Rieslinger og tilhørende foredrag.
 
Program for kvelden:
Dørene åpner kl. 1730
Kl. 18: Omvisning i utstillingen Krefter
Kl. 19 – 19:50 : Vinkurs
 
Pris inkludert omvisning: 300 kr. pr person