Gratis

Kveldstur i Axel Salto – Master of Stoneware

Bli med på en omvisning blant keramikk i verdensklasse og forførende glasurer.

08. august31. mai
kl. 19:0010:30

Vel møtt til omvisning i verdens største Saltosamling!  

Axel Salto (1889–1961) er en av det 20. århundrets viktigste utøvere innen keramisk kunst. Utstillingen Master of Stoneware inneholder nærmere 100 keramiske gjenstander.

Salto regnes for å være en pioner innenfor den modernistiske bevegelsen, og hans innovative formspråk beskrives som epokedannende. I sine keramiske arbeider våget han å tilnærme seg materialet på nye og ukonvensjonelle måter, og var en av de første som brakte modernismens ideer inn i faget. Saltos arbeider skilte seg fra tidens funksjonalisme, som søkte forenkling til lette og elegante former. Hans verk kjennetegnes av et organisk og ekspressivt formspråk, der naturen og dens iboende energi var en utømmelig kilde til inspirasjon. Salto ønsket å fange øyeblikket der noe er i endring, for eksempel plantenes spiring og vekst.

Utstillingen er realisert gjennom et samarbeid med Clay Royal Copenhagen Museum som har verdens største museumssamling, og AKO Kunststiftelse, som gjennom Tangen-samlingen har overtatt verdens største private samling av Salto-kunstverk.

Pris: vanlig entré. Gratis adgang for medlemmer.