Boklansering av boken
Gratis

Boklansering: Helt Konge med fotograf Elin Høyland og Eva Marie Bentsen

06. november
kl. 19:0020:00

Onsdag 6. november kl. 19 kommer fotograf Elin Høyland og forfatter Eva Marie Bentsen til Sørlandets Kunstmuseum i forbindelse med lansering av deres nye bok «Helt Konge».

Omtale av Pitch forlag: 

I maskinrommet på Obrestad fyr på Jæren henger et bilde av kong Olav. På et badeværelse i Vassenden henger det bilder av kong Haakon og dronning Maud. I Oslo henger det et bilde av kong Harald og dronning Sonja på et soverom. Det er nemlig ikke bare på utedoen vi finner bilder av kongefamilien. De finnes på kjøkkenet og i stuene i private hjem, i kantina på jobb og i kommunehuset.

Fotograf Elin Høyland har reist Norge rundt, snakket med folk og fotografert bildene på veggen – enten av dagens kongefamilie eller tidligere generasjoner. Bildene gir oss et unikt innblikk i norske hus og hjem. For noen er kongebildene en lidenskapelig hobby, for andre en måte å ivareta tradisjoner og historien på. Det eneste som knytter dem sammen, er interessen for kongefamilien.

Forfatteren Eva Marie Bentsen forsøker å svare på hvorfor kongebildene betyr så mye og formidler historiene bak bildene. Resultatet er en vakker og sjarmerende bok.

Høyland og Bentsen vil først gi en visuell presentasjon av boken, etterfulgt av en samtale om prosjektet. Vi legger opp til en hyggelig kveld med servering og mingling. Det vil også være mulighet for å kjøpe boken i etterkant av presentasjonen.

Museet og KunstCaféen holder åpent til kl. 22.

Velkommen.