Årsutstillingen Norske Kunsthåndverkere 2021 Sørlandets Kunstmuseum
0 kr160kr

Lørdagsomvisning: Årsutstillingen

En av våre formidlere deg med inn i Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling

27. november
kl. 13:0013:45

Velkommen til lørdagsomvisning!

 

For første gang i Sørlandets Kunstmuseum sin historie har vi gleden av å vise Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling. Utstillingen har eksistert siden 1975, og er en av de viktigste nasjonale begivenhetene innen materialbasert samtidskunst. Her kan du se hva som opptar kunsthåndverkere i dag, enten de arbeider med tekstil, keramikk, tre, metall eller glass. Hele 379 kunsthåndverkere har søkt seg til Årsutstillingen i år, med til sammen 898 verk. Etter to juryeringsrunder har antallet kommet ned 68 verk av 45 kunstnere. 18 av disse er debutanter.

Sørlandets Kunstmuseum er et av få i Norge som har en samlingsstrategi med fokus på både billedkunst og kunsthåndverk. Bakgrunnen for dette ligger i regionens egen historie: på Sørlandet vokste det frem et blomstrende kunsthåndverkmiljø fra 1970-tallet og fremover. Samtidig ble kunsthåndverkerne, som et resultat av kunstneraksjonen i 1974, en del av et utvidet kunstfelt, med samme rettigheter til stipend og andre støtteordninger som billedkunstnerne. Denne spesielle posisjonen i kunstlivet på Sørlandet gjorde det dermed naturlig at museet fikk ansvar for både kunsthåndverk og billedkunst da det ble stiftet i 1995.

Oversikt over antatte kunstnere for Årsutstillingen 2021 og årets jurymedlemmer finner du her.

Omvisningen varer i om lag 45 minutter, og billetten inkluderer inngang i alle museets utstillinger ut dagen. Møt opp i god tid før arrangementsstart. Billetter kan også kjøpes/bookes i skranken, men vi anbefaler å booke billett i forkant da det er begrenset antall plasser. Medlemmer går gratis, mens ordinære betaler inngang + 50 kroner.