sørlandets kunstmuseum performance sougwen chung foredrag digital kunsthistorie carla rapaport lumen prize
0 kr160kr

Digital kunsthistorie og performance

Opplev en helt spesiell performance, etterfulgt av ArtTalk om digital kunst!

Kjøp billetter
30. september
kl. 19:0020:00

I sitt studio i New York jobbet Sougwen Chung på begynnelsen av dette året med ideen om å utvikle hennes prisbelønte performance Drawing Operations i et telepresence format. Det vil si en performance med gjensidig video overføring mellom kunstner og publikum, for å gi en opplevelse av å være til stede i samme rom. Chung begynte å utforske dette konseptet ut fra miljøhensyn. Så kom pandemien og ideen med å utvikle Drawing Operations til en telepresence performance fikk en ny aktualitet.

Denne kvelden får man oppleve siste generasjon av Drawing Operations, som har fått tittel Memory 20/20. For første gang vil performancen gjennomføres i en digital dialog med publikum. Fra Sørlandets Kunstmuseum overføres et videosignal til kunstnerens studio. Dette skaper en organisk abstrakt struktur som utgjør en visuell ramme rundt tegneduetten mellom Chung og roboten. Til sammen utgjør det et bilde som overføres tilbake til publikum. Det er fem planlagte telepresence performancer i løpet av utstillingsperioden, og hver performance resulterer i ett verk som monteres fortløpende.

Etter performance blir det en spesiell ArtTalk om kunst og teknologi, med V&A Curator Melanie Lenz og grunnlegger av Lumen Prize, Carla Rapoport. De vil samtale om utviklingen og opprinnelsen bak kunst og teknologi, og hvordan dette kan relateres til praksiser i dag.

Samtalen vil vare i ca. 30-40 minutter og vil foregå på engelsk.

Det vil være begrenset antall plasser.

Velkommen til en uforglemmelig kveld på museet!

 

Kjøp billetter

Digital kunsthistorie og performance

Onsdag 30. september 2020
Klokken 19.00 - 20.00

Kommende arrangementer

Se alle kommende arrangementer