Årsutstillingen Norske Kunsthåndverkere 2021 Sørlandets Kunstmuseum
0 kr160kr

Senioromvisning: Årsutstillingen

Omvisningen er en del av vårt tilbud rettet spesifikt mot seniorer, men billetter kan kjøpes av alle som ønsker å delta.

25. november
kl. 12:0013:00

Velkommen til senioromvisning på dagtid!

En av museets dyktige formidlere tar deg med inn i Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling, som i år for første gang vises på Sørlandets Kunstmuseum.

Sørlandets Kunstmuseum er et av få i Norge som har en samlingsstrategi med fokus på både billedkunst og kunsthåndverk. Bakgrunnen for dette ligger i regionens egen historie: på Sørlandet vokste det frem et blomstrende kunsthåndverkmiljø fra 1970-tallet og fremover. Samtidig ble kunsthåndverkerne, som et resultat av kunstneraksjonen i 1974, en del av et utvidet kunstfelt, med samme rettigheter til stipend og andre støtteordninger som billedkunstnerne. Denne spesielle posisjonen i kunstlivet på Sørlandet gjorde det dermed naturlig at museet fikk ansvar for både kunsthåndverk og billedkunst da det ble stiftet i 1995.

Årsutstillingen har eksistert siden 1975, og er en av de viktigste nasjonale begivenhetene innen materialbasert samtidskunst. Her kan du se hva som opptar kunsthåndverkere i dag, enten de arbeider med tekstil, keramikk, tre, metall eller glass. Hele 379 kunsthåndverkere har søkt seg til Årsutstillingen i år, med til sammen 898 verk. Etter to juryeringsrunder har antallet kommet ned 68 verk av 45 kunstnere. 18 av disse er debutanter.

Mer informasjon om Norske Kunsthåndverkere og Årsutstillingen finner du her

Oversikt over antatte kunstnere for Årsutstillingen 2021 og årets jurymedlemmer finner du her

Omvisningen varer i om lag 60 minutter. Møt opp i god tid før arrangementsstart. Billetter kan også kjøpes/bookes i skranken, men vi anbefaler å booke billett i forkant da det er begrenset antall plasser. Medlemmer går gratis, mens ordinære betaler inngang + 50 kroner.