Utstillingen Zdenka Rusova. Grafikkens nestor. åpner på Sørlandets Kunstmuseum 7.desember 2019 og står til 01.mars 2020.
Gratis

Dagtidsomvisning 9.januar i Zdenka Rusova

Bli med inn i markante Zdenka Rusovas fantastiske univers av grafikk hvor hun behandler kropp, eventyr, fantasi og sirkus. Tilpasset seniorer, men åpent for alle.

09. januar
kl. 12:0012:45

Zdenka Rusova (f.1939)har gjennom 50 år markert seg sterkt i det norske kunstfeltet, og er en av våre mest markante kunstnere som spesielt har utmerket seg med sine tegninger og grafikk.

Hun har et særpreget personlig uttrykk i sitt arbeid, og tegnet i starten et figurativt billedunivers med motiver fra sirkuslivet, mens hun etterhvert gikk over i et mer abstrakt formspråk med klare referanser til kroppens deler. Utstillingen er retrospektiv og lar oss oppleve verk fra hele hennes kunstnerskap.

I tillegg til eget virke er hun kjent som den første kvinnelige rektoren ved Statens kunstakademi og har også hatt flere professorstillinger.
Les mer om utstillingen

Møt gjerne opp 10 minutter før start. Omvisningen varer ca. 45 minutter.

Se alle omvisninger

Senioromvisninger er et tilbud for alle som ønsker å bli med på en dagtidsomvisning hvor vi tar oss ekstra god tid og tar med oss krakker å sitte på underveis for dem som ønsker det. Men også andre som har anledning til å delta på dagtid er velkommen til å bli med. Vi anbefaler å booke/kjøpe billett på nett i forkant, da det er begrenset antall plasser.