senioromvisning fisnk modenisme
0 kr160kr

Senioromvisning: KONKRET! Ny skjønnhet i finsk modernisme

Omvisningen er en del av vårt tilbud rettet spesifikt mot seniorer, men billetter kan kjøpes av alle som ønsker å delta.

Kjøp billetter
05. mai27. januar
kl. 12:0013:00

Velkommen til senioromvisning!

Denne torsdagen tar en av museets omvisere deg med gjennom
utstillingen KONKRET! Ny skjønnhet i finsk modernisme.

Omvisningen varer i om lag 60 minutter. Møt opp i god tid før
arrangementsstart. Billetter kan også kjøpes/bookes i skranken, men vi
anbefaler å booke billett i forkant da det er begrenset antall plasser.
Medlemmer går gratis, mens ordinære betaler inngang + 50 kroner.

Omvisningen er en del av vårt tilbud rettet spesifikt mot seniorer, men billetter kan kjøpes av alle som ønsker å delta. Billettene gir adgang til alle museets utstillinger ut dagen!

Utstillingen KONKRET! setter søkelys på finsk modernisme og konkret kunst i perioden
1930-1970, hvor samspillet mellom linjer, geometriske former og farger står i fokus. De konkrete kunstnerne søkte seg bort fra et fortellende og figurativt språk mot en ny skjønnhet basert på enkle geometriske former og harmoni. For første gang presenteres det finske konkrete
uttrykket i Norge.

Tangen-samlingen er den største samlingen av finsk kunst utenfor Finlands grenser. I denne utstillingen introduserer Sørlandets Kunstmuseum de fire første pionerene innen de konkrete uttrykket i Finland for et norsk publikum: Birger Carlstedt, Sam Vanni, Ernst Mether-Borgström og Lars-Gunnar Nordström.

KONKRET! er basert på og inspirert av utstillingen The New Beauty. Modernist Highlights from the Tangen Collection som ble vist på Hamenlinna Museum i Finland i 2021. Kuratorteamet består av
Hanne Cecilie Gulstad og Frida Forsgren fra Sørlandets Kunstmuseum og av Timo Valjakka, kurator for den finske utstillingen The New Beauty. Modernist highlights from the Nicolai Tangen collection.

Utstillingens fremhevede kunstnere utviklet et konkret billedspråk med rene geometriske former og farger, uten tilknytning til naturformer. I Finland, som i resten av den vestlige verden, hadde man etter andre verdenskrig et uttalt behov for å skape et nytt formspråk, og i den konkrete kunsten fant de finske modernistene en ny skjønnhet. For ingenting var mer konkret og vakkert enn en linje, sirkel og firkant.

 

Kjøp billetter

Senioromvisning: KONKRET! Ny skjønnhet i finsk modernisme

Torsdag 27. januar 2022
Klokken 12.00 - 13.00
Torsdag 10. februar 2022
Klokken 12.00 - 13.00
Torsdag 17. mars 2022
Klokken 12.00 - 13.00
Torsdag 5. mai 2022
Klokken 12.00 - 13.00

Kommende arrangementer

Se alle kommende arrangementer