slow art day nærblikk dypdykk Else Hagen Venninner Modernismens Pionerer
0 kr40kr

Slow Art Day: Dypdykk i maleriet «Venninner» av Else Hagen

Gi kunst tid!

Slow Art Day er en internasjonal dag hvor målet er å gi kunsten bedre tid. I anledning dagen inviterer våre formidlere deg til bruke tid på å dykke ned i Else Hagens «Venninner» – som for tiden henger i vår utstilling Modernismens Pionerer.

NB: Arrangementet sendes gratis på vår Facebook-side!

10. april
kl. 13:0013:30

Gi kunst tid!

se sendingen gratis på Facebook

Slow Art Day er en internasjonal dag hvor målet er å gi kunsten bedre tid. Dagen er et årlig initiativ som startet i 2009:  En gang i året tilbyr museum verden over et alternativ til tradisjonell omvisning. Ideen bak konseptet er å gi kunstverk tid. Dette gir mulighet for en rikere opplevelse av kunsten og et avbrekk fra travelheten som preger samfunnet i dag. Undersøkelser har vist at en gjennomsnittlig museumsgjest i USA bruker ca. 6-10 sekunder på hvert verk.

I anledning dagen inviterer våre formidlere deg til bruke tid på å dykke ned i Else Hagens «Venninner» – som for tiden henger i vår utstilling Modernismens Pionerer.

Arrangementet streames lørdag 10. april klokken 13, men du kan kjøpe billetter ut hele påfølgende uke til og med 18.april. Opptak av sendingen kan du se når du vil ut hele april.
Hele arrangementet varer om lag 25 minutt, og du bør ha skrivesaker klar.

I dette dypdykket ser våre formidlere på verket, samtaler om det og gir deg tips til hvordan man kan oppleve både detaljer og helhet. Vi studerer det deretter i ro og mak i over flere minutter, fordelt på to lengre perioder.

Inspirert av en teknikk kalt automatskrift, skal vi notere ord som dukker opp i tankene våre. Mange av kunstnerne fra modernismen var opptatt av det ubevisste, det som foregår i mennesket uten at vi kontrollerer det. Surrealismen var en retning innenfor modernismen som var opptatt av det ubevisste. Som undersøkelsesmetoder og materiale brukte de blant annet drømmer, psykoanalyse, collage intuitivt, automattegning og automatskrift. Automatskrift kan vi se på som et verktøy hvor du skriver uten å prøve å kontrollere ordene. Du skal tenke så lite som mulig og forsøke å la ordene bare komme av seg selv. Med ett ord som utgangspunkt, kan du fylle et ark med nye ord. Du skal ikke forsøke å lage noen sammenheng mellom ordene, men skrive det første som kommer til deg.

Velkommen til dypdykk!

Se sendingen