0 kr110kr

stART Rebus

stART-REBUS er kunstopplevelsen som utfordrer blikk, oppmerksomhet og presisjon. Tar du utfordringen?

12. mai
kl. 19:4520:45

stART-teamet har laget et rebusløp der kunst kan utforskes på en ny og aktiv måte, samtidig som deltakerne er med i en konkurranse om å vinne premier.

Alle kan delta på rebusen, alene eller i grupper, men oppgavene passer nok aller best for deltakere fra 12 år og oppover. For å delta, trengs en smarttelefon/pad som kan brukes på nett/museets gjestewifi. I foajeen på museet har stART-teamet plassert en QR kode som gir adgang til oppgavene via Google sheets. Sett gjerne av 1 time til rebusløpet. Så er det bare å gå i gang! 

Denne første rebusen tar utgangspunkt i utstillingen Modernismens pionerer – en spennende og vakker utstilling med verk fra Tangen-samlingen. Utstillingsperioden er frem til 15.august 2021 og det trekkes vinnere i konkurransen gjennom hele perioden. 

Litt om Modernismens Pionerer

Tittelen peker mot tidsrommet 1890-1960 i Norden og mot kunstnere som var både radikale og eksperimentelle i sin samtid. Her settes søkelyset på kunstnere som var banebrytende på mer enn en måte. Modernismen er en epoke i historien som var preget av teknologisk utvikling, industrialisering og utbygging av infrastrukturer. Kunstnerne bidro til å fornye kunsten i takt med moderniseringen i samfunnet forøvrig. De responderte på sin samtid og bidro samtidig til at kunsten bevegde seg bort fra tradisjonene og utforsket nye uttrykk, materialer og teknikker. Kunstnerne i utstillingen har en annen ting til felles; de er alle kvinnelige pionerer av sin tid. Mange av dem er ukjente for oss fordi deres mannlige kollegaer har fått spalteplassen da kunsthistorien ble skrevet. På denne tiden var de fleste kvinner husmødre og kunstneryrket var dominert av menn. Mange av kvinnene måtte kjempe hardt for både sin kunstutdanning og for å bli tatt på alvor i sitt kunstneriske virke. Gjennom Tangen-samlingen kan vi oppleve disse kunstnerne samlet på ett sted og gi dem den oppmerksomheten og anerkjennelsen de fortjener som banebrytende kunstnere i en særdeles spennende epoke i kunsten. Her kan du lese mer om utstillingen.

Personer til og med 25 år deltar gratis, fra 26 år og oppover gjelder ordinær inngangsbilllett til museet kr 110.

Vel møtt!

stART er et pilotprosjekt der unge engasjeres for å skape aktiviteter for andre unge på museet.
Les mer om stART-prosjektet her / Følg oss på instagram!