Utstillingen Krefter - Dyrdal Kvasbø Tingleff står på SKMU Sørlandets Kunstmuseum oktober 2019 - januar 2020 og viser kunsthåndverk av de tre kunstnerne. Tekstilkunst og keramikk.
Gratis

Utstillingsåpning: KREFTER – Dyrdal Kvasbø Tingleff

Velkommen til åpning av utstillingen Krefter – Dyrdal Kvasbø Tingleff, hvor man får oppleve monumental kunst i verdensklasse.

12. oktober
kl. 14:0017:00
Sørlandets Kunstmuseum har gleden av å invitere til utstillingsåpning lørdag 12.oktober.
I utstillingen opplever vi monumental keramikk og tekstilkunst. Alle de tre kunstnerne gikk på Bergen Kunsthøyskole på 70-tallet, og har markert seg sterkt i inn- og utland gjennom flere tiår. De jobber i store format på grensen til det fysisk mulige med tanke på selve utføringen – men utfordrer i tillegg tålegrensen til materialene de bruker. Dyrdal har erstattet vevstolen med datamaskin, og bruker de praktiske erfaringene sine for å utforske digital vev. Kvasbø brenner sine store rørskulpturer i selvbygde, vedfyrte ovner etter asiatiske forbilder. Tingleff visker ut grensen mellom fat og maleri i det uforedlede materialet leirgods, med kjente former i uvanlig størrelse.
Utstillingen er et samarbeid mellom SKMU Sørlandets Kunstmuseum, KODE kunstmuseer og komponisthjem, Norwegian Crafts og Musée National de céramique, Sèvres.
Programstart kl. 14:00
Forfriskninger
Tale ved Kunsterisk direktør Trude Gomnæs Ugelstad
Musikalsk innslag ved Jens Olai Justvik
Tale ved konservator Frank Falch
Kunstnerne er til stede under åpningen.
 
Book gjerne billett på forhånd for å slippe kø. Medlemmer velger «medlemsbillett» for å få gratis inngang, og viser medlemskort sammen med epost-kvitteringen.