AVLYST! Utstillingsåpning: Kunstnermøte. 9 kunstnere fra Agder møter Tangen-samlingen

Vi beklager å måtte meddele at åpningen av utstillingen Kunstnermøte er avlyst. Alle museets arrangementer frem til 25.mars kanselleres som et tiltak for å bidra til å redusere risiko for smitte av koronaviruset. Informasjon om alternativ åpning oppdateres etterhvert. Les mer om hvilke tiltak vi har innført.  
AVLYST! Utstillingsåpning: Kunstnermøte. 9 kunstnere fra Agder møter Tangen-samlingen

Vi er stolte av og glade for å invitere til åpning av en spennende og innholdsrik utstilling, hvor du både får et innblikk i 9 regionale kunstneres spennende kunstnerskap, og deres møte med Tangen-samlingen.

De 9 kunstnerne er:

Frank Brunner
Espen Dietrichson
Elin Igland
Sigve Knutson
Christina Leite H.
Mathilde Helene Pettersen
Signe Solberg
Marthe Elise Stramrud
Laura B. Vallenes

Utstillingsåpningen starter torsdag 19.mars klokken 18:00.
Fylkesdirektør for kultur, næring og kulturminnevern Kristin Tofte Andresen holder åpningstale. Performance ved Laura B. Vallenes. Det serveres forfriskninger, og alle ni kunstnerne er til stede.

Om utstillingen: 

I påvente av ferdigstillelsen av Kunstsilo, og mottak av Nicolai Tangens kunstsamling har vi invitert ni kunstnere med tilhørighet i regionen til å gjøre et dypdykk i Tangen-samlingen.

Kunstnerne har fått mulighet til å bli bedre kjent med samlingen som vil bli en viktig del av det nye museet. Deretter har de valgt seg ut verk som de i utstillingen setter i relasjon med sin egen kunstneriske produksjon. De har valgt seg arbeider av kunstnere de har respekt for, eller lar seg inspirere av, og ikke minst kunstverk som de mener skaper en interessant dialog med eget virke – formmessig, tematisk eller konseptuelt.

I utstillingen får hver av de inviterte kunstnerne disponere et eget rom for å presentere sitt KUNSTNERMØTE.

Utstillingen vil vise et stort spenn av kunstneriske uttrykk, som løfter frem og belyser ulike aspekt ved en rikholdig samling. Publikum får oppleve arbeider som spenner bredt i tid, og trekker linjer mellom generasjoner.

Kommende arrangementer

Se alle kommende arrangementer