0 kr300kr

Webinar: Frida Forsgren om modernismens ismer

Modernisme, konstruktivisme, surrealisme, ekspresjonisme…Går du surr i -ismene? Lær mer om modernisme fra sofakroken!

20. mai
kl. 19:0020:00

Nå tilbyr Sørlandets Kunstmuseum et nettbasert kurs med kunsthistoriker -og kritiker Frida Forsgren, bestående av to foredrag over to onsdagskvelder – 13.mai og 20.mai fra kl. 19:00 – 20:00
Billetten gjelder for begge kveldene, og du vil få tilsendt mer informasjon og en deltager-link på e-post i god tid før start.
E-posten blir sendt til samme mailadresse som du bruker ved billettkjøpet. For å komme til kurset klikker du på linken du får tilsendt.

Alle deltagere får opptak av foredragene i etterkant. 

Mer informasjon om kursinnhold: 

En skribent i Morgenbladet i 1954 beklaget seg over at tidens kunst var så dominert av «ismene». Går du også i surr i modernismens ismer?

Over to kvelder, onsdag 9. mai og onsdag 20. mai, vil kunsthistoriker Frida Forsgren gi en oppfriskning i to av hovedretningene i modernismen; surrealismen og abstrakt ekspresjonisme. Foredragene tar utgangspunktet i Alfred Barrs klassiske oversikt over modernismens ismer, og forteller hvordan ismene ble tolket av norske modernister.

Frida Forsgren er førsteamanuensis i kunsthistorie på Institutt for sceniske og visuelle fag ved Universitetet i Agder. Hun forsker på amerikansk og nordisk modernisme og er en aktiv kunstkritiker og formidler.

Ved spørsmål kontakt arrangementsansvarlig Mirjam Nytun på mirjam@skmu.no.