workshop elin igland tekstilkunst sørlandets kunstmuseum kristiansand
150 kr300kr

Utsolgt! Workshop med tekstilkunstner Elin Igland

28. oktober
kl. 19:0021:00

Velkommen til en spennende tekstilworkshop, ledet av kunstner Elin Igland.

Det kreves ingen forkunnskaper innen vev for å delta.

Med utgangspunkt i vev jobber vi med materialer som ull og en spesiell nylon-kvalitet som er
ekspanderende og elastisk. Ullen kommer fra Norsk Kunstvevgarn. Nylon-kvaliteten er rester fra et sokke-strikkeri på Birkeland, som ofte benyttes i trikotasjeindustrien. For å veve med dette garnet, kan man bunte det sammen til en tykkere innslagskvalitet. Kombinasjonen av materialene gir rom for eksperimentering både i vevflaten, og sammensetting av ulike fargekombinasjoner.

Elin vil også vise frem sitt verk i den aktuelle utstillingen Kunstnermøte på museet.

OBS! Workshopen har kun 12 plasser.

Pris: 300,- ordinær / 150,- medlem

Om Elin Igland:

Tekstilkunstner Elin Igland er en av de representerte kunstnerne i den aktuelle utstillingen Kunstnermøte. Arbeidene hennes handler mye om prosess, der Igland utforsker og eksperimenterer med materiale og teknikk, gjerne i relasjon til et spesifikt rom. Den tradisjonelle veven er tett knyttet opp mot rutenettet, noe som legger premisser for hvordan man kan jobbe i veven. Men Igland kan også frigjøre seg helt fra denne og improvisere i rommet, med å strekke tråder og skape sin egen renning. Dette kan resultere i større tekstile
installasjoner, som Spring Freely. Hun finner inspirasjon i tidligere tiders tekstilkunst, spesielt fra perioden rundt 1950-70 tallet, der tekstilkunsten gradvis vinner innpass på kunstscenen.