BARNAS Kunstmuseum

BARNAS Kunstmuseum er åpent! I museets åpningstider kan barn sammen med voksne utforske, leke, klatre og oppleve kunst på barns premisser. 

 

Kvalitetstid på kunstmuseet

BARNAS Kunstmuseum

I en egen avdeling i museets første etasje kan barn og voksne sammen oppleve kunst, utforske rommene eller delta på verksteder og aktiviteter.

Barn 0 – 16 år besøker BARNAS Kunstmuseum gratis i følge med en voksen som har inngangsbillett, og har også gratis adgang til utstillinger.

PS: Visste du at vi har Juniormedlemskap for barn, til 100 kroner?

Kjøp medlemskap

Kjøp billett til familieaktiviteter

Familieverksted med Vårin - lag et skulptur-tre til fuglene!

Velkommen til digitalt familieverksted, hvor du kan kjøpe materialpakke på forhånd! Siden vi må holde verkstedet vårt stengt for fysisk deltagelse, har vi i stedet laget en film som viser deg en morsom oppgave med utgangspunkt i utstillingen «Ugo Rondinone. a wall. a door. a tree. a lightbulb. winter». Vi lager en skulptur av rosiner og solsikkefrø, inspirert av Ugos skulptur «the sunflower». Skulpturen blir ikke bare dekorativ, den kan også lyse opp vinteren for våre fjærkledde venner i hagen! Materialpakke kan du kjøpe i museumsbutikken (60 kroner /40 kr for medlemmer), eller du kan ordne materialer selv. Hvis du kommer innom for å kjøpe materialpakken, kan du besøke utstillingen gratis og se det store treet som vi skal lage selv etterpå!

Få mer

Bli Junior-medlem!

Nå kan også barn melde seg inn i vår medlemsklubb, og få rabatter på verksted, invitasjon til egne medlemsarrangementer, samt en fin velkomstgave! Medlemskap varer helt frem til Kunstsilo åpner i 2024.

Junior-medlemskap er for alle mellom 0 og 16 år.
Det koster 100 kroner å bli medlem, og da får du et fint og blankt medlemskort i tillegg til en velkomstgave!

Du kan kjøpe medlemskap her, eller melde deg inn i skranken på museet. 

Bli medlem

Støttespillere

Vi har samarbeidet med arkitektfirmaet Stiv Kuling om interiør og visningsmontere. Avdelingen er realisert med generøs støtte fra Stiftelsen for store kulturbygg i Kristiansand.

I forbindelse med et prosjekt i BARNAS Kunstmuseum støttet av VRI Agder og Norges Forskningsråd, har kunstkritiker Kjetil Røed skrevet følgende essay: Kjetil Røed Kunsten og de unge – et forsøk på avklaring og en oppfordring til undring (pdf).

Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo er Sørlandets største kunstformidler og ligger midt i hjertet av Kristiansand.
Åpningstider og priser

Gratis for barn - sammen med en voksen

BARNAS Kunstmuseum har samme åpningstider som resten av museet.
Barn under 16 kommer gratis inn, men de må være sammen med en betalende voksen (eller en voksen som er medlem). Da får dere til gjengjeld tilgang til alle 3 etasjer, og kan utforske utstillingene sammen også! Inne i utstillingen KONKRET! er det et rom hvor man kan bygge og lage kunst med konkrete billedelementer.
Kjøp billetter her eller i skranken.