BARNAS Kunstmuseum

I en egen avdeling i museets første etasje kan barn og voksne sammen oppleve kunst, utforske rommene eller delta på verksteder og aktiviteter.

Familieverksted på skmu lag ditt eget tøynett på sørlandets kunstmuseum
Varer ut oktober: lag din egen gymbag eller tøynett

Familieverksted - HVER helg!

Velkommen til tekstiltrykkeverksted for små og store, lørdager og søndager fra kl. 11 til 16.
Ved å ta i bruk tekstiltusjer og maling kan du tegne, male og trykke på ditt eget nett.
Kanskje du vil lage deg en fin veske eller gymbag?
Verkstedsoppgaven er tilpasset barn i alle aldre, og voksne er også hjertelig velkommen til å delta.
Tekstiltrykkene bruker litt tid på å tørke – benytt ventingen til å se våre utstillinger eller drikk deilig kaffe på museumskafeen Mean Bean (våre gjester får 20%)!
Kjøp billett til verkstedet her eller i skranken. Vel møtt!

Få mer

Bli medlem i SKMU BARN

Nå kan også barn melde seg inn i vår klubb, og få rabatter på verksted, invitasjon til egne medlemsarrangementer, samt en fin velkomstgave. Det koster 90 kroner å bli medlem, og da får du et fint og blankt medlemskort! Du kan kjøpe medlemskap her, eller melde deg inn i skranken på museet. 

Barnas Kunstmuseum Kristiansand Sørlandets Kunstmuseum, verksted for barn med Sandra Norrbin.
Program

Ferieverksteder

Vi har alltid et pedagogisk tilbud for barn i skoleferier, ofte inspirert av en aktuell utstilling på museet. Gi barna en mulighet til å la fantasien løpe fritt og utfolde seg med spennende materialer! Følg oss på Facebook eller abonner på nyhetsbrev for å få absolutt siste nytt om tidspunkt og innhold. 

Støttespillere

Vi har samarbeidet med arkitektfirmaet Stiv Kuling om interiør og visningsmontere. Avdelingen er realisert med generøs støtte fra Stiftelsen for store kulturbygg i Kristiansand.

I forbindelse med et prosjekt i BARNAS Kunstmuseum støttet av VRI Agder og Norges Forskningsråd, har kunstkritiker Kjetil Røed skrevet følgende essay: Kjetil Røed Kunsten og de unge – et forsøk på avklaring og en oppfordring til undring (pdf).

Åpningstider og priser

Gratis for barn - sammen med en voksen

BARNAS Kunstmuseum har samme åpningstider som resten av museet. Barn under 16 kommer gratis inn, men de må være sammen med en betalende voksen (eller en voksen som er medlem). Da får dere til gjengjeld tilgang til alle 3 etasjer, og kan få med dere et aktivitetshefte og fargeblyanter for å utforske «voksenutstillingene» sammen også!
Kjøp billetter her eller i skranken.