Sommerstemning i ferien: aktiviteter på Sørlandets Kunstmuseum

Ferie i Norge? Ta turen til Kristiansand og vårt museum i sommer for kunst- og kulturopplevelser – både ute i solen og inne i våre deilige, avkjølte utstillingslokaler.

Konserter i bakgården på museum i sommer. Ferie 2020.

Midt i hjertet av Kvadraturen i Kristiansand finner du vårt museum som inneholder 3 etasjer med kunst, sommerverksted for familie og barn, koselige Hopeful Kunstkafé, og museumsbutikk med kvalitetsvarer.
Vi holder åpent hver dag hele sommerferien.

Her finner du oss!

Vi har 3 spennende utstillinger som viser kunst fra både regionale, nasjonale og internasjonale kunstnere i et bredt spekter av kunstarter og materialer. Hver dag tilbyr vi ulike omvisninger på huset. Onsdagskveldene tilbringes i bakgården vår med varierte kulturarrangementer i kveldssolen.

Alle aktiviteter, verksteder og arrangementer inkluderer tilgang til alle utstillingene.

Kjøp billetter

Sommerferie med barn

Vi har mange aktiviteter for familier og barn på museet!
Den interaktive familieutstillingen Microworld Kristiansand av Genetic Moo er allerede sett av mer enn 300 000 mennesker verden over. Nå er det din tur! Barn 0-16 kommer gratis inn på utstillingene våre. Book utstillingsbillett

Dere kan også ha litt kvalitetstid sammen i vårt familieverksted, hvor dere lærer litt om økosystemer og lager deres egen, lille mikroverden i et syltetøyglass. Her er adgang til utstillingene for voksne inkludert i billetten. Kjøp verkstedsbillett

Vi har også koselige Hopeful Kunstkafé med mye godt på menyen, og rikelig med tumleplass i vår hyggelige bakgård.

Mer om våre sommeraktiviteter for famile og barn.

Byferie med kulturopplevelser

Hver onsdag kveld klokken 19 byr vi på deilige, varierte kulturarrangementer. I sommer kan du blant annet oppleve bakgårdsjazz i kveldssolen eller bli med på en hyggelig og lærerik rusletur i Kvadraturen med fokus på gatekunst i bybildet.  Eller hva med å ta med en venn og delta på vår uhøytidelige, lærerike maleriworkshop Paint & Sip? Med noe godt i glasset lærer du ulike malerteknikker utendørs i bakgården. 

Kveldssol, kulturell input og noe godt i glasset er en perfekt avslutning på sommerdagen.  Både museet og Hopeful Kunstkafé holder kveldsåpent til klokken 21 på onsdager. Ta en tur inn i våre 3 spennende utstillinger – det er inkludert i billetten.

Les mer og kjøp billetter

Modernismens Pionerer. Utvalg fra Tangen-samlingen. Installasjonsfoto: Håvard Anthonsen

Omvisninger etter ditt behov

I sommer har vi omvisninger tilpasset alle nivåer av interesse og engasjement!

Du kan booke din egen private omvisning for deg og vennegjengen, feriegjestene eller kollegaene. Les mer eller fyll ut skjema, senest kl. 16 dagen før.

Alle hverdager kl. 13:30 har vi en liten & søt introduksjon til museets utstillinger i Museet på 15 minutter. Passer også for barn!

Tirsdager og lørdager har vi omvisninger på 45 minutter for deg som vil dykke litt dypere og lære litt mer om en utstilling.

Søndager inviterer vi til Kunst i Kvadraturen! Byvandring i Kristiansand sentrum hvor vi ser på kunst i bybildet. Vi veksler mellom to ulike ruter annenhver søndag. Is-te eller kaffe samt adgang til alle våre utstillinger inkludert i billetten.

Se alle omvisninger