Fullspekket program lørdag 2. og søndag 3. oktober

Fullspekket program lørdag 2. og søndag 3. oktober

I forbindelse med at Norske Kunsthåndverkeres Årstutstilling åpner på Sørlandets Kunstmuseum, blir det ekstra mye spennende på programmet førstkommende helg lørdag 2. oktober og søndag 3. oktober – både for deg som er kunst- og kulturinteressert, og for familier som ønsker å ha litt kvalitetstid! Årsutstillingen viser frem landets mest spennende kunsthåndverk i dag, og presenteres i samarbeid med Norske Kunsthåndverkere. Det er første gang vi får denne nasjonale mønstringen til Sørlandets Kunstmuseum, og her kan vi love mange flotte kunstopplevelser!

Dørene åpner lørdag 2. oktober kl. 15

Etter opphevelsen av 1-meters regelen er vi glade for å kunne åpne opp dørene for utstillingen en dag tidligere! Det vil foregå en lukket markering for de deltakende kunstnerne, men kl. 15 åpner vi dørene til utstillingen for alle. Kunstnerne vil være tilstede og Hopeful Kunstkafé vil servere drikke til alle museets gjester.

Søndag 3. oktober har vi flere interessante arrangementer på menyen:

Juryomvisning: Årsutstillingen 2021

Jury Årsutstillingen Norske Kunsthåndverkere Sørlandets Kunstmuseum kunsthåndverk

Årsutstillingen er Norges største mønstring av samtidskunsthåndverk. Den har åpen innsendingsrett og juryeres av Norske Kunsthåndverkeres nasjonale jury.

Denne søndagen har du muligheten til å bli med jury-nestleder Karina Presttun på omvisning i utstillingen og høre mer om hva som rører seg på feltet.

Bli med søndag 3. oktober kl. 13.00.

Sikre deg billett!


Kunstnersamtale: Prisvinnerne av Årsutstillingen 2021

Velkommen til kunstnersamtale med prisvinnerne fra Årsutstillingen. 

Under Årsutstillingen deles det ut tre priser, og kurator Frank Falch møter og samtaler med prisvinnerne fra utstillingen.

Kunsthåndverkprisen overrekkes kunstneren bak det mest markante verket på Årsutstillingen.  

Norske Kunsthåndverkeres debutantpris går til kunstneren bak det debutantverket i Årsutstillingen som juryen mener står sterkest med hensyn til kunstnerisk kvalitet og samtidsrelevans. 

Finn Erik Alsos’ minnepris går til kunstneren bak et verk i Årsutstillingen som markerer en særlig nyskapende og kvalitetsmessig sterk utvikling i eget kunstnerskap eller i fagfeltet for øvrig. 

Kjøp billett til kunstnersamtale

 


 

Kunstner Takumi Morozumi inviterer til helt spesielt familieverksted!

Familieverksted i høstferien med kunstner Takumi Morozumi

Denne første søndagen i høstferien er vi så heldige å få besøk av kunstneren Takumi Morozumi i familieverkstedet, og han skal vise oss hvordan vi lager ting i leire med noe som heter pølse-teknikk!

Her er det bare å slippe fantasien løs. Pølse-teknikken er en av eldste keramiske teknikkene vi kjenner til, som kan spores tilbake helt til steinalderen.

I Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling i 3.etasje kan vi se verket Henka 1 av Takumi Morozumi.

Takumi Morozumi er selv til stede i verkstedet, der han vil veilede store og små med å bygge opp sin egen skulptur.

Denne dagen må du kjøpe billett til en fastsatt tid i verkstedet (møt presis).
Beregnet varighet er om lag 30 minutt. Verkstedet passer for alle over 3 år. Billetten inkluderer også inngang på alle museets utstillinger.

Kjøp billett

PS: Se hele programmet for familier i høstferien