Høstferie på Sørlandets Kunstmuseum

Vi har mye moro på menyen for familier i høstferien! Åpent også mandag 4. oktober.

Dette kan du og familien kose dere med i høstferien! Barn 0-16 år går gratis inn i utstillingene, mens voksne må ha enten utstillingsbillett eller verkstedsbillett.

Merk at lørdag 2.oktober er det kun Microworld Kristiansand og familieverkstedet som er åpent.

 

 


Familieverksted med kunstner fra Årsutstillingen

Velkommen til et helt spesielt familieverksted, hvor vi får besøk av en kunstner!

Denne første søndagen i høstferien er vi så heldige å få besøk av kunstneren Takumi Morozumi i familieverkstedet, og han skal vise oss hvordan vi lager ting i leire med noe som heter pølse-teknikk!
Her er det bare å slippe fantasien løs. Pølse-teknikken er en av eldste keramiske teknikkene vi kjenner til, som kan spores tilbake helt til steinalderen.
I Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling i 3.etasje kan vi se verket Henka 1 av Morozumi. Et kjennetegn ved hans praksis er store skulpturer med avtrykk av hans tilstedeværelse.
Takumi Morozumi er selv til stede i verkstedet, der han vil veilede store og små med å bygge opp sin egen skulptur.

Denne dagen må du kjøpe billett til en fastsatt tid i verkstedet (møt presis).

Kjøp billetter


Familieverksted: Lag leireskulpturer i pølse-teknikk!

I vårt familieverksted kan dere bygge leire-skulpturer med pølseteknikk, inspirert av kunstneren Takumi Morozumi, som er utstilt i Årsutstillingen i 3.etasje på museet.
Pølse-teknikken er en av eldste keramiske teknikkene vi kjenner til, som kan spores tilbake helt til steinalderen.
Du bestemmer selv om du vil ta med deg skulpturen hjem eller om du vil være med å dekorere vårt verksted!

Kjøp billetter


Familieløype: Å leke med kunsten

Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo er Sørlandets største kunstformidler og ligger midt i hjertet av Kristiansand.Velkommen til en ekstra leken opplevelse på museet!

I denne aktivitetsløypen tar vi deg med på en kreativ runde inspirert av lek og kunstverkene i utstillingen På Gjensyn. Barna får mulighet til å bli med på historieskaping, tegning, dans og musikk!

Tanken bak er at barn skal lære litt om kunsten på Sørlandets Kunstmuseum og hvordan en kunstner kan jobbe. Vi ønsker at barna skal ha det gøy med kunst, lære å lage egne tolkninger av kunstverk og oppleve kunst på en forhåpentligvis ny og morsom måte.

Passer for barn fra 6 år og oppover.

Kjøp billett


Microworld Kristiansand av Genetic Moo

Microworld Kristiansand Sørlandets Kunstmuseum interaktiv familieutstilling. Kvalitetstid med familien! Ferietips for Norgesferie.

Publikumsfavoritten! Den interaktive, digitale Microworld Kristiansand er en familieutstilling som har begeistret mer enn 300.000 publikummere verden over – og nå kan den for første gang oppleves i Norge, nærmere bestemt Kristiansand! Kanskje så du innslaget på Supernytt på NRK Super i sommer? Barn går gratis inn på denne, og voksne må ha enten utstillingsbillett eller verkstedsbillett. Her tar man i bruk bevegelse, dans, smarttelefoner (iPad kan lånes i skranken om man ikke har smarttelefon), lyd og fantasi – utstillingen påvirkes av publikums input.
Dette er siste sjanse til å få med seg Microworld, for 11.oktober reiser Microworld videre!

Kjøp utstillingsbillett online og spar 10 kroner! 


Hopeful Kunstkafé

boblevaffel kristiansand sentrum

I vår hyggelige kafé får dere både bakst, suppe, påsmurt og salater. Her kan du se menyen!

 

Museet har også gratis Wi-fi, stellerom, heis og mulighet for å hjelpe med å varme opp mat.