Om prosjektet

TRE ETASJER MED KUNST: Kristiansands nye museum blir spekket med kunst, fordelt på tre etasjer med 3.300 kvadratmeter utstillingsarealer. Arealene skal fylles med verk fra Tangen-samlingen, verk fra SKMUs samling, samtidskunst og temporære utstillinger. Innholdet vil variere gjennom hele året. Kunstsilo vil alltid skape anledninger for gjestene til å komme tilbake. Det skal alltid skje noe på museet.

Illustrasjonstegning av fremtidig kunstsilo

Illustrasjon: Mestres Wåge Arquitectes og Mendoza Partida/ BAX

SILOSALEN: Silosalen kommer til å bli et begrep i Kristiansand. For ikke mer enn at du har kommet inn i Kunstsilo, står du i et 300 kvadratmeter stort rom med 20,8 meter under taket, og ser rett opp i silorørene som tidligere rommet korn. Silosalen er en forlengelse av gatebildet – et åpent område som går tvers gjennom Kunstsilo, hvor du kan spasere og sitte uten å løse billett.

RESTAURANT, KAFÉ OG BUTIKK: I første etasje ligger restauranten og kafeen, med plass til 100 gjester inne og like mange ute. Museumsbutikken i samme etasje er fylt med litteratur, designprodukter, plakater fra utstillinger og andre spennende produkter.

SELSKAPSLOKALE: Øverst i Kunstsilo ligger det et kombinert selskapslokale og restaurant/bar. I det som kanskje er byens mest spektakulære toppetasje, kan du feire bursdag, bryllup, konfirmasjon og andre selskap. Lokalene kan også brukes til firmaarrangementer. Her markeres åpninger av nye kunstutstillinger og åpne møter med kunstnere, musikere og forfattere.

Kunstsilo er et kommende museum i Kristiansand som blant annet skal huse Tangen-samlingen. Sørlandets Kunstmuseum skal flytte inn i bygningen. Her sees en illustrasjon av toppetasjen.

Illustrasjon: Mestres Wåge Arquitectes og Mendoza Partida/ BAX

OPPLEVELSESSENTER: Kunstsilo blir ikke bare et nytt museum, men et kulturelt opplevelsessenter integrert i et miljø bestående av Kilden, Kulturskolen, Vest-Agder Museet og kunstnerkolonien på Odderøya.

Illustrasjon: Mestres Wåge Arquitectes og Mendoza Part