Museet åpner igjen lørdag 9.mai

Museet åpner igjen lørdag 9.mai

Lørdag 9.mai klokken 11 kan man igjen få kunstopplevelser i Kristiansand. Museet gjenopptar sine vanlige åpningstider, men følger smittevernsreglementet fra regjeringen.
– Vi er glade for å kunne åpne dørene og igjen ønske våre gjester hjertelig velkommen, sier administrerende direktør Reidar Fuglestad.

Trygge rammer

– Grensen på 50 personer gjør at vi tilpasser både lokalet og tilbudene for gode og trygge opplevelser. Dette vil skje i form av at vi ser til at gjester holder anbefalt avstand, plasserer ut desinfisering på strategiske steder, foretar hyppigere rengjøring og desinfeksjon av berøringspunkter – for å nevne noe, utdyper han.

Tilpassede arrangementer

Begrensningen i antall mennesker gjør at også de populære tilbudene på onsdagskvelder justeres.
– I første omgang åpner vi utstillingene for besøk, og i tillegg tilbyr vi kveldsomvisninger på onsdager- da med begrenset antall plasser. I tiden fremover skalerer vi opp tilbudene i tråd med regjeringens retningslinjer. I tillegg viderefører vi alle de digitale satsningene våre, som virtuelle utstillinger og nettbaserte foredrag og kurs, fortsetter han.
Museumsbutikken og Hopeful Kunstkafé vil også ha ordinære åpningstider, med unntak av onsdager hvor kafeen stenger 19.

BARNAS Kunstmuseum holder foreløpig stengt.

Forlenger utstillingene og monterer ny

Da museet stengte 13.mars, var det en rekke aktiviteter som stoppet opp. Blant annet var det stor pågang til den mye omtalte utstillingen Dry Joy av Iiu Susiraja den gripende utstillingen Savn av Tom Lid – og ikke minst var museet midt i monteringen av en større utstilling, Kunstnermøte, som egentlig skulle åpnet 19.mars.

–Nå er monteringen i full gang igjen, og vi ser frem til å invitere publikum inn i en stor og rikholdig utstilling hvor 9 kunstnere fra Agder har møtt Tangen-samlingen gjennom egne verk. Denne utstillingen åpner 19.mai.

Utstillingen Dry Joy av Iiu Susiraja har vært godt besøkt og engasjert befolkningen. Nå har den fått forlenget utstillingsperioden, og står gjennom hele sommeren og frem til 16.august. Tom Lids utstilling Savn vil også stå lenger enn planlagt, til 31.mai.

Nå ser museets ansatte frem til at folk som har kjent på en «kulturabstinens» vil få glede av å oppleve den mangfoldige og varierte kunsten.