Påsken på Sørlandets Kunstmuseum

Vi har ordinære åpningstider i påsken, torsdag – søndag kl. 11 – 17.
Se hva som skjer på museet her.

Påsken på Sørlandets Kunstmuseum

Åpningstider i påsken

Palmesøndag 10. april: 11 – 17.

Mandag 11.april-onsdag 13. april: stengt.

Skjærtorsdag 14. april: 11 – 17

Langfredag 15. april: 11 – 17

Påskeaften 16. april: 11 – 17

1. Påskedag 17. april: 11 – 17

Mandag 2. påskedag: stengt. 

 

Museumsbutikken og Hopeful Kunstkafé har samme åpningstider som museet.

Barnas Kunstmuseum har åpent. Her kan barn  leke, klatre og utforske kunst i to rom. Barn 0 – 16 går gratis inn på både Barnas Kunstmuseum og museets utstillinger i følge med en betalende voksen/medlem. I vår utstilling KONKRET! har vi også et rom hvor barn kan bygge skulpturer og lage figurer med konkrete bildeelementer.

I utstillingen På gjensyn! Fra Katta til Kunstsilo har vi nå åpnet et nytt rom hvor vi viser et utvalg av Kjell Nupens verk  verk fra 70-tallet. Her ser vi en ung, samfunnsengasjert Nupen som gjennom kunsten søkte å utfordre og konfrontere medias gjengivelse av verdens vold og krigsforbrytelser. Verkene er brennaktuelle. I resten av utstillingen får vi både gjensyn med kjære kunstnere og kunstverk som gjennom årene har vært på Sørlandets Kunstmuseum og Sørlandet, i tillegg til et frempek mot Kunstsilo.

Påskeuken er siste sjanse til å få med seg utstillingen Flukten fra fornuften. Nordisk kunst og det okkulte. Utstillingen utforsker hvordan spirituelle strømninger på ulikt vis har formet verkene til nordiske kunstnere helt siden starten på 1900-tallet og frem til i dag.  Det er Zaena Sheehan, vinner av AKO Curatorial Award 2020, som har kuratert utstillingen.

I 3. etasje viser vi frem finsk modernisme, med hovedvekt på konkret kunst. I den konkrete kunsten fant de finske modernistene det datidens kritikere omtalte som en ny skjønnhet. Besøk utstillingen og få deg en vitamininnsprøytning – vandre gjennom fargesprakende rom, og se hvordan det konkrete formspråket trer stadig mer frem med sine linjer, firkanter og sirkler.

Ved å bestille utstillingsbilett på nett sparer du 10 kroner per billett.

Kjøp billett

Medlemmer kommer alltid gratis inn på utstillinger – bli medlem i dag og få invitasjon til føråpning av Kunstsilo for medlemmer!

Bli medlem