SKMU og vår egen samling

Flere historiske samlinger utgjør til sammen Sørlandet Kunstmuseum. Med hjelp fra generøse gaver, billettsalg og tilskudd, får vi ukentlig inn ny kunst til museet.

SKMU og vår egen samling

SKMU oppsto i sin tid nettopp på grunn av en samling: Christiansands Billedgalleri sin samling, som ble gitt Kristiansand kommune i 1995. I senere tid har vi også bygget opp vår egen samling. I 2015 ble vi gitt Tangen-samlingen til evig disposisjon – noe som ble starten på eventyret om Kunstsilo.

Generøse gaver gir oss mer kunst

Noen ganger blir vi tildelt ekstra penger til innkjøp av kunst. I 2017 fikk vi 3 millioner i gave av Nicolai Tangen for å kjøpe inn mer kunst til samlingen. Tangen-samlingen vokser kontinuerlig. Når vi overtar Tangen-samlingen i sin helhet og flytter inn i Kunstsilo, vil vi ha så mye kunst at vi må tenke nytt og alternativt. For et luksusproblem!

Vår egen samling

Kunstmuseets egen samling består av 1.588 verk pr 12.2.19. Til enhver tid stiller vi ut deler av samlingen vår i 2. etasje, hentet ut fra magasin og kuratert ut fra ulike temaer. I dag er verkene som ikke stilles lagret i magasiner i museumsbygget. Årlig kjøpes det inn kunst til kunstmuseets samling for ca. 1 million kroner. Vi har blitt gitt et spesielt nasjonalt ansvar for kunsthåndverk, så vi kjøper også inn smykker, glass, keramikk og tekstiler. Vi kjøper stort sett verk av regionale kunstnere, med et og annet unntak.