Siste sommer på Sørlandets Kunstmuseum

Vi sees i Kunstsilo – besøk oss i Skippergata en siste gang før vi flytter!

Siste sommer på Sørlandets Kunstmuseum

Årets sommer er Sørlandets Kunstmuseums siste i Skippergata. Etter 22 år i vårt gule og praktfulle bygg, også kjent som gamle katedralskolen for mange, stenger vi dørene for godt i august.

Siste mulighet til å besøke oss i nåværende lokaler er søndag 28. august.

Hva skjer nå?

Selv om dørene til museet stenger, betyr det ikke at vi forsvinner fra byen. Vi kommer tilbake i ny drakt på Odderøya i 2024 og vil da kjennetegnes med nytt navn – Kunstsilo. Vi være aktuelle med en rekke prosjekter både lokalt og i regionen fra høsten av, selv om dørene i Skippergata stenges. Alt dette og mye mer om vårt nye museum vil du finne mer informasjon om på kunstsilo.no.

Hva kan du gjøre hos oss i sommer?

Barnas Kunstmuseum har åpent. Her kan barn  leke, klatre og utforske kunst i to rom. Barn 0 – 16 går gratis inn på både Barnas Kunstmuseum og museets utstillinger i følge med en betalende voksen/medlem. I vår utstilling KONKRET! har vi også et rom hvor barn kan bygge skulpturer og lage figurer med konkrete bildeelementer.

Utstillingen På gjensyn! Fra Katta til Kunstsilo er en perfekt anledning til å oppleve museets historie gjennom de siste tjue årene. Vi viser et stort utvalg fra samlingene våre hvor du kan se alt fra de klassiske malerne fra Sørlandet til ny og aktuell samtidskunst. Nylig åpnet også et nytt rom hvor vi viser et utvalg av Kjell Nupens verk  verk fra 70-tallet. Her ser vi en ung, samfunnsengasjert Nupen som gjennom kunsten søkte å utfordre og konfrontere medias gjengivelse av verdens vold og krigsforbrytelser. Verkene er brennaktuelle. I resten av utstillingen får vi både gjensyn med kjære kunstnere og kunstverk som gjennom årene har vært på Sørlandets Kunstmuseum og Sørlandet, i tillegg til et frempek mot Kunstsilo.

I 3. etasje viser vi frem finsk modernisme i utstillingen KONKRET! I den konkrete kunsten fant de finske modernistene det datidens kritikere omtalte som en ny skjønnhet. Besøk utstillingen og få deg en vitamininnsprøytning – vandre gjennom fargesprakende rom, og se hvordan det konkrete formspråket trer stadig mer frem med sine linjer, firkanter og sirkler.

Ved å bestille utstillingsbillett på nett sparer du 10 kroner per billett.

Kjøp billett

Medlemmer kommer alltid gratis inn på utstillinger – bli medlem i dag og få invitasjon til føråpning av Kunstsilo for medlemmer!

Bli medlem