Søk Årsutstillingen 2021!

Søk Årsutstillingen 2021!
Årsutstillingen for kunsthåndverk. Pia Antonsen Rognes: Jeg kler meg i ditt begjær. Foto: Ingun A. Mæhlum/NNKM

Sørlandets Kunstmuseum har gleden av å for første gang presentere Årsutstillingen 2021 i sine lokaler kommende høst. Utstillingen er et samarbeid med Norske Kunsthåndverkere og vil vises i perioden 2. oktober til 28. november.

Det er nå mulig å søke via NKs søknadsportal her.

Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling er den største årlige mønstringen av norsk samtidskunsthåndverk. Årsutstillingen ble første gang vist i 1975. Den har åpen innsendingsrett og juryeres av NKs nasjonale jury, med mål om å ta pulsen på dagens materialbaserte kunst.

Søknadsfrist: Søndag 11. april 2021 kl. 23.59

Les mer om retningslinjer for søknad på NK sine nettsider.

Sørlandets Kunstmuseum er et regionalt kunstmuseum for visuell kunst som siden det ble stiftet i 1995 har hatt et tydelig fokus på både kunsthåndverk og billedkunst. I dag har museet ansvar for tre ulike samlinger, deriblant museets egen samling med en særegen samlingsstrategi fokusert mot både billedkunst og kunsthåndverk. Sørlandet Kunstmuseums solide forankring i kunsthåndverk legger de beste forutsetninger til rette for en storslått Årsutstilling i 2021. Museet ser frem til samarbeidet og til å vise frem årets mønstring av samtidens materialbaserte kunst i Kristiansand.

På Sørlandet har det siden 1970-tallet vokst frem et blomstrende kunsthåndverkmiljø, et miljø som særlig har stått sterkt etter at kunsthåndverkere fikk de samme rettigheter til stipend og støtteordninger som billedkunstnere gjennom kunstneraksjonen i 1974.