stART workshops

 

 

Vi vet at ungdom ønsker seg spennende aktiviteter som engasjerer og involverer. Derfor arrangerer stART temabaserte workshops, der unge kan utvikle sine kreative ferdigheter og samtidig bli kjent med kunst på nye måter. Nedenfor finner du informasjon og bilder fra våre aktiviteter. Følg gjerne med på museets nettside slik at du ikke går glipp av fremtidige workshops og arrangementer.

stART workshops

Workshop 06.11.19 — Tegning og kunstsamtaler

stARTerne inviterte til vandrende samtale i utstillingene «Krefter» og «11 Nordiske» før samling i tegneverkstedet. Fin oppvarming gjennom kreative gruppeoppgaver og tegnelek, digital peis på veggen, boller & bananer, te og kaffe. God stemning! Hva ønsker du å oppleve på Sørlandets kunstmuseum? Del dine beste idéer med stARTerne ved å sende en mail på startere@skmu.no

Konkurranse 16.11.19 — Kunstfoto i utstillingen «Krefter»

I forbindelse med Kunstløypa 2019 inviterte stARTerne til kunstfotokonkurranse med mobiltelefon. De tok med seg deltakerne på en oppdagelsesreise blant de enorme og fantastiske verkene i keramikk og tekstil av Kari Dyrdal, Torbjørn Kvasbø og Marit Tingleff (Utstillingen «Krefter» anbefales på det varmeste. Den kan du oppleve frem til 26.01.2020). Oppgaven deltakerne fikk var å skape nye og spennende motiver ved hjelp av ulike perspektiver, bruk av filtere eller annen kreativ bearbeiding. Vinnerpremien på 500 kroner gikk til Synne Linge Trygstad for dette motivet:

Workshop 11.12.19 — Kunstvandring, tegning og VR

Siste workshop før jul bød på besøk i to nye, flotte utstillinger; «Zdenka Rusova – Grafikkens nestor» og «Before the horizon.Ako cutorial award.» Den ene viser imponerende verk av Norges første, kvinnelige rektor ved Statens kunstakademi, og den andre er en temabasert utstilling der en nyutdannet kurator får muligheten til å sette sammen ulike verk fra Tangen samlingen. Du kan lese mer om dette under utstillinger. I denne workshopen introduserte vi også våre nye VR briller hvor deltakerne fikk prøve ut sine ferdigheter i Kingspray Graffiti. Et populært innslag som vil bli videreført i kommende workshops.
Følg med på stART sin side på Facebook og Instagram for fremtidige workshops. Det var også premieutdeling til vinneren i kunstfotokonkurransen. stARTer Henrik Sagedal overrekker gavekortet til vinneren, Synne Linge Trygstad.

Vinnergruppen fra Innovasjonscampen 2019 feirer en fin høst og vinter på museet med tech workshop. Her utforskes Kingspray, Tilt brush og SculptrVR ved hjelp av Oculus Quest VR briller, 3D tegnepenner brukes til å skape blant annet brilleinfatninger og dinosaurer og ipads med apple penner tas i bruk til å tegne og gjette sammen i Draw something. Pause med forfriskninger, boller og bananer hører med.

God stemning!