Undervisningstilbud

Vi på Sørlandets Kunstmuseum er glade for at vi endelig kan ta imot besøk av elever igjen. Undervisningen er justert og tilpasset Folkehelseinstituttets retningslinjer slik at opplevelsen blir både trygg og god.

Vi inviterer til 45-minutters omvisninger i utstillingen Kunstnermøte – en inspirerende og annerledes undervisingsarena før sommerferien starter!

For at besøket skal være så trygt som mulig har vi gjort en rekke tiltak:

  • Vi tar kun imot elever utenom museet åpningstid, mellom kl. 8.30-11.00.
  • Før og etter besøket desinfiseres alle kontaktflater som heisknapper, dørhåndtak, trappegelender og toaletter. Vi følger alle smittevernregler fra FHI og Helsedirektoratet.
  • Elevgruppen skal holde 1-meters avstand til pedagogen de møter. Det vil ikke være anledning til å håndhilse.
  • Vi vil ikke tilby verkstedsaktiviteter som en del av undervisningsopplegget.

Vi oppfordrer dere til å ta kontakt med oss direkte på formidling@skmu.no dersom dere har spørsmål. Bestilling gjøres gjennom kontaktskjemaet under.

Kunstnermøte. 9 kunstnere fra Agder møter Tangen-samlingen

Elevene får en omvisning i utstillingen Kunstnermøte hvor vi viser verk både fra Tangen-samlingen og av ni ulike kunstnere med tilknytning til regionen. De regionale kunstnerne har gjort et dypdykk i Tangen-samlingen og valgt ut verk som de har satt i relasjon til sin egen kunstneriske produksjon. Utstillingen er variert i uttrykk og materialer og elevene får oppleve både tekstilkunst, skulpturer, foto og maleri. Frank Brunner, Elin Igland og Espen Dietrichson er noen av kunstnerne som står bak verkene elevene får møte i utstillingen. Utstillingen setter fokus på hvordan tidligere tiders kunst kan ha relevans i dag, for en yngre generasjon kunstnere.

Les mer om utstillingen

Varighet: 45 min

Maks antall: 30 elever

Bestill skole-/barnehagebesøk

Kontakt oss her vedrørende besøk eller undervisning på kunstmuseet, så hører du fra oss!
  • Hvilken utstilling/undervisningsopplegg ønsker dere?
Viktig!

Praktisk informasjon

Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo er Sørlandets største kunstformidler og ligger midt i hjertet av Kristiansand.

Møt opp ved hovedinngangen

Møt opp til avtalt tid ved museets hovedinngang. Museumspedagogen møter dere der.

Hvor mange er dere?

Voksen/lærer har ansvaret for gruppen under hele besøket. Husk å informere museumspedagogen om antall elever/besøkende før omvisningen starter.

Barnas Kunstmuseum er et iltbud på Sørlandets Kunstmuseum som består av familieverksted, rom med skulpturer lagd for å utforske, og sommerskole - for å nevne noe.

Oppbevar bagasje i våre skap

Sekker og vesker må låses inn i oppbevaringsskap. Bagasje som er større enn skapene oppbevares på eget ansvar.

Ingen mat eller drikke i lokalene

Vi må passe på kunsten vår. Derfor er det ikke lov til å ha med mat og drikker inn i utstillingslokalene.

Samlet under hele oppholdet

Det er gøy å utforske, men av hensyn til andre besøkende ber vi om at utforskningen skjer i samlet gruppe under hele oppholdet.

Forsinket/kansellering

Er dere forsinket? Kontakt oss så fort som mulig på tlf. 90207707.

NB! Avbestilling må skje minst to virkedager før avtalt tid for besøk. Ved manglende oppmøte eller forsinket avbestilling, pålegges barnehagen/skolen et gebyr på 500 kr.

Kontakt

Ved ytterlige spørsmål kan du kontakte oss på formidling@skmu.no.

Du kan også ringe vår Formidlingskoordinator Elisabeth Romberg på 90207707. Hun har kontortid mellom 12.00 og 15.00 mandag til fredag.

Digitale undervisningstilbud

På jakt etter kreative ting å gjøre hjemme? Våre pedagoger viser deg morsomme oppgaver som du kan gjøre hjemmefra.

Anne tar utgangspunkt i sitt eget nabolag og viser hvordan du kan tegne det som befinner seg rett utenfor ditt eget hus!

Elisabeth har latt seg inspirere av Tom Lids utstilling på museet, og viser hvordan du kan tegne et portrett av noen du savner eller er glad i.

Justine har også tatt utgangspunkt i Tom Lids vakre malerier, og gir deg en innføring i teknikker man kan bruke når man skal tegne portrett!