Undervisningstilbud

På Sørlandets Kunstmuseum følger vi Folkehelseinstituttets smittevernsråd, slik at et besøk hos oss blir en trygg og god opplevelse for både skoleklasser og barnehager.

På grunn av smittesituasjonen har vi kun anledning til å ta imot inntil 20 personer pr gruppe, inkludert lærer. I følge smittevernreglene må elevene være under 20 år gamle.

  • Elevgruppen skal holde 1 m avstand til pedagogen de møter. Det vil ikke være anledning til å håndhilse.
  • Alle desinfiserer hendene ved ankomst. Håndsprit er lett tilgjengelig.
  • Kontaktflater som heisknapper, dørhåndtak, trappegelendre og toaletter rengjøres hyppig.
  • I omvisninger som inkluderer bruk av materiell, vil dette desinfiseres mellom hver gruppe.
  • Det er ikke anledning til å spise under besøket.
  • Oppbevaringsboksene skal ikke brukes.
  • Våre gjester over 12 år skal bruke munnbind i våre lokaler.

Vi oppfordrer dere til å ta kontakt med oss direkte på undervisning@skmu.no dersom dere har spørsmål. Bestilling gjøres gjennom kontaktskjemaet under.

Modernismens Pionerer. Utvalg fra Tangen-samlingen

11.02-15.08.21

Modernismens pionerer er en utstilling som forteller historien om den nordiske modernismen i perioden 1890-1960, ved hjelp av kunstnerskap som ofte har blitt holdt utenfor fortellingen om modernismen. Elevene får her møte modernismens virkelige pionerer. Nemlig kvinnelige kunstnere som var banebrytende, nyskapende og først ute på sine områder, men som på grunn av mangel på likestilling ikke har blitt inkludert i kunsthistorien. Elevene vil få relevante oppgaver de skal løse i utstillingen, på egenhånd eller i grupper. Opplegget passer for ungdomstrinnet, videregående skole og studenter.

Se omvisningsvideo.

Forslag til oppgaver finner du i ressurspakken. Last ned ressurspakke.

Les mer om utstillingen.

Varighet: Ca 45 min

Maks antall: 20 personer inkludert lærer.

Microworld Kristiansand

20.05-26.09.21

Microworld Kristiansand er en interaktiv, digital utstilling, laget av kunstnerduoen Genetic Moo. Inne i museets utstillingssal får klassen møte et levende, digitalt økosystem hvor alt henger sammen. Omgivelsene er inspirert av naturen og befolkes av kunstige vesener som publikum selv skaper. Utstillingen består av altoppslukende, engasjerende kunstinstallasjoner som elevene kan utforske gjennom lek og bevegelse. De kan for eksempel lage sin egen skapning, slippe den løs i utstillingen, og følge dens reise etter at den har blitt vekket til live! Skapningen har sin egen livssyklus og påvirkes av skapningene resten av klassen lager.

Etter å ha testet utstillingen, samtaler vi om hvordan økosystemene rundt oss påvirkes av oss mennesker.

Opplegget passer for 1.-7. trinn

Les mer om utstillingen

Varighet: ca 45 min

Maks antall: 20 personer inkl lærer

Barnehagetilbud

Vi kan nå begynne å ta imot barnehagegrupper igjen. Vi følger FHIs smittevernråd slik at besøket blir trygt og godt for både store og små. Hender desinfiseres ved inngangen og barnehagegruppen må holde 1 m avstand til museumspedagogen. Alle voksne må bruke munnbind inne i museet. Det er ikke anledning til å spise inne på museet under besøket. Alle barnehagebesøk må bestilles på forhånd ved å bruke bestillingsskjemaet under.

For barnehager tilbyr vi besøk i vår nye familieutstilling Microworld Kristiansand. Utstillingen er et interaktivt univers, hvor man får oppdage ulike skapninger som barna kan være med å skape eller påvirke. I Installasjonen Squidlets kan man blant annet lage sin egen blekksprut-skapning! Barna kan også påvirke utstillingen ved å hoppe rundt og bevege seg inne i rommet. Eller de kan sitte ned, lene seg tilbake og ta innover seg hvordan rommet utvikler og endrer seg. Her er mulighetene mange for å få en spennende og altoppslukende opplevelse.

Et barnehagebesøk varer i ca 30 minutter, fra ankomst til avgang. Ved spørsmål kan du kontakte Anne Eftevaag på tlf 938 96 237 eller anne@skmu.no

Barnas Kunstmuseum er nå stengt noen uker pga montering av ny utstilling.

Bestill skole-/barnehagebesøk

Kontakt oss her vedrørende besøk eller undervisning på kunstmuseet, så hører du fra oss!
  • Hvilken utstilling/undervisningsopplegg ønsker dere?

Den kulturelle skolesekken (DKS)

DKS er en nasjonal ordning som sørger for at alle skoleelever i Norge får oppleve profesjonell kunst og kultur hvert år. DKS er et samarbeid mellom Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet, og alle landets fylkeskommuner og kommuner. Sørlandets Kunstmuseum er fast leverandør av produksjoner til DKS og får hvert år besøk av flere tusen skoleelever fra Agder.

Last ned ressurspakkene som hører til museets produksjon

.

Viktig!

Praktisk informasjon

Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo er Sørlandets største kunstformidler og ligger midt i hjertet av Kristiansand.

Møt opp ved hovedinngangen

Møt opp til avtalt tid ved museets hovedinngang. Museumspedagogen møter dere der.

Hvor mange er dere?

Voksen/lærer har ansvaret for gruppen under hele besøket. Husk å informere museumspedagogen om antall elever/besøkende før omvisningen starter.

Barnas Kunstmuseum er et iltbud på Sørlandets Kunstmuseum som består av familieverksted, rom med skulpturer lagd for å utforske, og sommerskole - for å nevne noe.

Oppbevar bagasje i våre skap

Sekker og vesker må låses inn i oppbevaringsskap. Bagasje som er større enn skapene oppbevares på eget ansvar.

Ingen mat eller drikke i lokalene

Vi må passe på kunsten vår. Derfor er det ikke lov til å ha med mat og drikker inn i utstillingslokalene.

Samlet under hele oppholdet

Det er gøy å utforske, men av hensyn til andre besøkende ber vi om at utforskningen skjer i samlet gruppe under hele oppholdet.

Forsinket/kansellering

Er dere forsinket? Kontakt oss så fort som mulig på tlf. 90207707.

NB! Avbestilling må skje minst to virkedager før avtalt tid for besøk. Ved manglende oppmøte eller forsinket avbestilling, pålegges barnehagen/skolen et gebyr på 500 kr.

Kontakt

Ved ytterlige spørsmål kan du kontakte oss på undervisning@skmu.no

Du kan også ringe vår undervisningsansvarlig Anne Eftevaag på 938 96 237.

Digitale undervisningstilbud

På jakt etter kreative ting å gjøre hjemme? Våre pedagoger viser deg morsomme oppgaver som du kan gjøre hjemmefra.

Anne tar utgangspunkt i sitt eget nabolag og viser hvordan du kan tegne det som befinner seg rett utenfor ditt eget hus!

Elisabeth har latt seg inspirere av Tom Lids utstilling på museet, og viser hvordan du kan tegne et portrett av noen du savner eller er glad i.

Justine har også tatt utgangspunkt i Tom Lids vakre malerier, og gir deg en innføring i teknikker man kan bruke når man skal tegne portrett!