Undervisningstilbud

Ved Sørlandets Kunstmuseum tar vi smittesituasjonen på alvor og følger forskriftene fra Kristiansand kommune og FHI. Frem til 15. mars kan vi derfor ikke ta imot barnehagegrupper og skoleklasser.

På Sørlandets Kunstmuseum følger vi Folkehelseinstituttets smittevernsråd, slik at et besøk hos oss blir en trygg og god opplevelse for både skoleklasser og barnehager.

På grunn av smittesituasjonen har vi kun anledning til å ta imot inntil 20 personer pr gruppe, inkludert lærer. I følge smittevernreglene må elevene være under 20 år gamle.

  • Elevgruppen skal holde 1 m avstand til pedagogen de møter. Det vil ikke være anledning til å håndhilse.
  • Alle desinfiserer hendene ved ankomst. Håndsprit er lett tilgjengelig.
  • Kontaktflater som heisknapper, dørhåndtak, trappegelendre og toaletter rengjøres hyppig.
  • I omvisninger som inkluderer bruk av materiell, vil dette desinfiseres mellom hver gruppe.
  • Det er ikke anledning til å spise under besøket.
  • Oppbevaringsboksene skal ikke brukes.

Vi oppfordrer dere til å ta kontakt med oss direkte på undervisning@skmu.no dersom dere har spørsmål. Bestilling gjøres gjennom kontaktskjemaet under.

Modernismens Pionerer. Utvalg fra Tangen-samlingen

11.02-15.08.21

Modernismens pionerer er en utstilling som forteller historien om den nordiske modernismen i perioden 1890-1960, ved hjelp av kunstnerskap som ofte har blitt holdt utenfor fortellingen om modernismen. Elevene får her møte modernismens virkelige pionerer. Nemlig kvinnelige kunstnere som var banebrytende, nyskapende og først ute på sine områder, men som på grunn av mangel på likestilling ikke har blitt inkludert i kunsthistorien. Elevene vil få relevante oppgaver de skal løse i utstillingen, på egenhånd eller i grupper. Opplegget passer for ungdomstrinnet, videregående skole og studenter.

Se omvisningsvideo.

Forslag til oppgaver finner du i ressurspakken. Last ned ressurspakke.

Les mer om utstillingen.

Varighet: Ca 45 min

Maks antall: 20 personer inkludert lærer.

Ugo Rondinone Omvisning Sørlandets Kunstmuseum

Ugo Rondinone

15.01-11.04.21

Ugo Rondinone er en internasjonalt anerkjent kunstner fra Sveits. Rondinones varierte praksis inneholder metaforiske og ikonografiske bilder som skyer, dyr og figurer. Verkene hans bygger ofte på temaer og motiver fra hverdagslige omgivelser og i denne utstillingen får dere se nettopp dette. De fire objektene i utstillingen er håndverksmessig og naturlig utformede, og står alene, uten et ledende narrativ. De eksisterer som rå, poetiske gjenstander som tilskueren kan utforske. Når man opplever kunst kan man ofte få tanker og assosiasjoner til eget liv, samfunnet og tiden man lever i. Elevene vil få utdelt kort med filosofiske spørsmål som kan inspirere til å sette kunstverkene inn i en slik sammenheng og dermed føre til interessante samtaler. Opplegget passer for ungdomstrinnet, videregående skole og studenter.

Les mer om utstillingen.

Varighet: Ca 45 min

Maks antall: 20 personer inkludert lærer

HOME. AKO Curatorial Award

10.12.20-09.05.21

Hva er et hjem? Hvor føler vi oss hjemme? Elevene får se en utstilling som utforsker ideen om et hjem, et tema generasjoner av kunstnere har jobbet med enten gjennom personlige minner eller ved å undersøke andre menneskers forståelse av et hjem. Noen føler seg mest hjemme sammen med familien, mens andre føler seg mer hjemme i naturen. Utstillingen viser alt fra hjemlige interiører til øde landskap, noe som gjør at identitet, mangfold og ulike måter å leve på er naturlige samtaleemner under besøket. Interaktive innslag, hvor man blant annet kan plassere et hus i ulike omgivelser, er også en del av utstillingen. Opplegget er forankret i læreplanmål i kunst og håndverk og kan tilpasses alle alderstrinn.

Les mer om utstillingen.

Last ned ressurspakke.

Varighet: 60 min

Maks antall: 20 personer inkludert lærer

Barnehagetilbud

På grunn av den pågående smittesituasjonen har vi dessverre ikke anledning til å ta imot barnehager akkurat nå. Følg med her for informasjon om når vi åpner opp for dere igjen.

Bestill skole-/barnehagebesøk

Kontakt oss her vedrørende besøk eller undervisning på kunstmuseet, så hører du fra oss!
  • Hvilken utstilling/undervisningsopplegg ønsker dere?

Den kulturelle skolesekken (DKS)

DKS er en nasjonal ordning som sørger for at alle skoleelever i Norge får oppleve profesjonell kunst og kultur hvert år. DKS er et samarbeid mellom Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet, og alle landets fylkeskommuner og kommuner. Sørlandets Kunstmuseum er fast leverandør av produksjoner til DKS og får hvert år besøk av flere tusen skoleelever fra Agder.

Last ned ressurspakkene som hører til museets produksjon

.

Viktig!

Praktisk informasjon

Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo er Sørlandets største kunstformidler og ligger midt i hjertet av Kristiansand.

Møt opp ved hovedinngangen

Møt opp til avtalt tid ved museets hovedinngang. Museumspedagogen møter dere der.

Hvor mange er dere?

Voksen/lærer har ansvaret for gruppen under hele besøket. Husk å informere museumspedagogen om antall elever/besøkende før omvisningen starter.

Barnas Kunstmuseum er et iltbud på Sørlandets Kunstmuseum som består av familieverksted, rom med skulpturer lagd for å utforske, og sommerskole - for å nevne noe.

Oppbevar bagasje i våre skap

Sekker og vesker må låses inn i oppbevaringsskap. Bagasje som er større enn skapene oppbevares på eget ansvar.

Ingen mat eller drikke i lokalene

Vi må passe på kunsten vår. Derfor er det ikke lov til å ha med mat og drikker inn i utstillingslokalene.

Samlet under hele oppholdet

Det er gøy å utforske, men av hensyn til andre besøkende ber vi om at utforskningen skjer i samlet gruppe under hele oppholdet.

Forsinket/kansellering

Er dere forsinket? Kontakt oss så fort som mulig på tlf. 90207707.

NB! Avbestilling må skje minst to virkedager før avtalt tid for besøk. Ved manglende oppmøte eller forsinket avbestilling, pålegges barnehagen/skolen et gebyr på 500 kr.

Kontakt

Ved ytterlige spørsmål kan du kontakte oss på undervisning@skmu.no

Du kan også ringe vår undervisningsansvarlig Anne Eftevaag på 938 96 237.

Digitale undervisningstilbud

På jakt etter kreative ting å gjøre hjemme? Våre pedagoger viser deg morsomme oppgaver som du kan gjøre hjemmefra.

Anne tar utgangspunkt i sitt eget nabolag og viser hvordan du kan tegne det som befinner seg rett utenfor ditt eget hus!

Elisabeth har latt seg inspirere av Tom Lids utstilling på museet, og viser hvordan du kan tegne et portrett av noen du savner eller er glad i.

Justine har også tatt utgangspunkt i Tom Lids vakre malerier, og gir deg en innføring i teknikker man kan bruke når man skal tegne portrett!