Undervisningstilbud

På Sørlandets Kunstmuseum kan barn og unge fra skoler, barnehager og andre undervisningsinstitusjoner oppleve kunst kostnadsfritt. Vi tilbyr undervisning basert på aktuelle utstillinger, og tilpasser opplegget alltid til læreplanen for de ulike klassetrinnene.

Barnas Kunstmuseum er et iltbud på Sørlandets Kunstmuseum som består av familieverksted, rom med skulpturer lagd for å utforske, og sommerskole - for å nevne noe.

Våre undervisningstilbud

Representerer du en skole, barnehage eller en annen utdanningsinstitusjon og ser etter noe ekstra til undervisningen?

Da kan du bestille våre undervisningstilbud. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut skjemaet under.

Før besøket sender vi deg en ressurspakke på mail som inneholder informasjon om utstillingen dere skal se, forslag til forberedende samtaler med elevene, og reflekterende spørsmål i etterkant. På denne måten for dere maksimal uttelling for besøket.

Dette er tilbudene

Arkitekturverksted

Buen

Buen tar for seg generell arkitekturhistorisk forståelse fra Egypt, til Hellas og Romerriket. Vi hører på fortellinger om disse epokene, og fokuserer på typisk byggteknikk. Dette er et opplegg hvor elevene selv bygger både pyramide og bue. Det er tverrfaglig og favner matte, samfunnsfag, historie, i tillegg til kunst og håndverk.

Verkstedet varer i ca. 90 minutter og passer best fra 6. – 10. trinn.

Arkitekturverksted

Tetraederet

Tetraederet tar for seg det platoniske legemet med samme navn, og vi snakker om grunnformer og fundamenter, spesielt med fokus på Eiffel-tårnet. Elevene bygger mange små tetraeder, som til slutt settes sammen til et veldig stort tetraeder. Kan også foregå utendørs om ønskelig. Verkstedet er tverrfaglig og favner matte, samfunnsfag, historie, i tillegg til kunst og håndverk.

Verkstedet varer i ca. 90 minutter og passer best fra 6. – 10. trinn.

Kunstjakt

Kunstjakt er et opplegg spesielt tilrettelagt for barnehager som finner sted i avdelingen Barnas Kunstmuseum. Her kan barna leke, klatre og skli omgitt av mange ulike kunstverk. Barna får samtidig jakte på mange av de forskjellige kunstverkene som finnes i utstillingen, og utforske de gøyale rommene.

Opplegget i ca 30 minutter, og det er plass til 15 barn. Det er også mulig å leke i avdelingen etter opplegget sålenge museet er åpent (11-17).

Vis meg hvem du er

Dette opplegget foregår utstillingen Belonging. Her får elevene oppleve både ny og eldre fotokunst, og kan teste ut hvordan man kan fremstille seg selv og andre på ulike måter gjennom fotomediet.

Opplegget varer i ca. 90 minutter og består av omvisning og en foto oppgave, der elevene bruker iPad. Vis meg hvem du er er tilgjengelig fra 11. april til 22. september 2019, og passer spesielt godt for 5. – 7. trinn.

Jørgen Dobloug. Uten tittel, 1966. Verket er en del av Tangen-samlingen og kan oppleves i utstillingen 11.nordiske. Kunstnere fra Tangen-samlingen som står på SKMU Sørlandets Kunstmuseum (Kristiansand) i perioden juni - november 2019.

Modernismens utvikling

Dette opplegget tar for seg kunsthistorie og kunstfaglig teori fra 1900-tallet frem mot vår tid. I lys av den visuelle kunsten tar vi for oss samfunnsutvikling, arkitektur og billedanalyse. Opplegget varer i ca. 45 minutter og er spesielt tilrettelagt for videregående skole.

Bestill skole/barnehagebesøk

Her kan du kontakte oss med forespørsel vedrørende besøk/undervisning på kunstmuseet.
  • Navn på kontaktperson
  • Navn på skole eller barnehage
  • Hvor mange kommer?
Viktig!

Praktisk informasjon

Møt opp ved hovedinngangen

Møt opp til avtalt tid ved museets hovedinngang. Museumspedagogen vår møter dere der.

Hvor mange er dere?

Voksen/lærer har ansvaret for gruppen under hele besøket. Husk å informere vår museumspedagog om antall elever/besøkende før omvisningen starter.

Barnas Kunstmuseum er et iltbud på Sørlandets Kunstmuseum som består av familieverksted, rom med skulpturer lagd for å utforske, og sommerskole - for å nevne noe.

Oppbevar bagasje i våre skap

Sekker og vesker må låses inn i oppbevaringsskap. Bagasje som er større enn skapene oppbevares på eget ansvar.

Ingen mat eller drikke i lokalene

Vi må passe på kunsten vår. Derfor er det ikke lov til å ha med mat og drikker inn i utstillingslokalene. Det er mulig å bestille et spiserom.

Samlet under hele oppholdet

Det er gøy å utforske, men av hensyn til andre gjester ber vi om at utforskningen skjer i samlet gruppe under hele oppholdet.

 

Huskeregler før besøket

En omvisning varer i 45 minutter, og omvisning med verksted varer i 90 minutter.

Er dere forsinket? Kontakt oss så fort som mulig på tlf. 902 71 768.

NB! Avbestilling må skje minst to virkedager før avtalt tid for besøk. Ved manglende oppmøte eller forsinket avbestilling, pålegges barnehagen/skolen et gebyr på 500 kr.

Kontakt

Ved ytterlige spørsmål kan du kontakte oss på formidling@skmu.no.

Du kan også ringe vår Formidlingskoordinator Elisabeth Romberg på 90271768. Hun har kontortid mellom 12.00 og 15.00 mandag til fredag.