Undervisningstilbud

Vi på Sørlandets Kunstmuseum er glade for at vi endelig kan ta imot besøk av elever igjen. Undervisningen er justert og tilpasset Folkehelseinstituttets retningslinjer slik at opplevelsen blir både trygg og god.

På Sørlandets Kunstmuseum følger vi Folkehelseinstituttets smittevernsråd, slik at et besøk hos oss blir en trygg og god opplevelse for både skoleklasser og barnehager.

På grunn av smittesituasjonen har vi kun anledning til å ta imot inntil 20 personer pr gruppe, inkludert lærer.

  • Elevgruppen skal holde 1 m avstand til pedagogen de møter. Det vil ikke være anledning til å håndhilse.
  • Alle desinfiserer hendene ved ankomst. Håndsprit er lett tilgjengelig.
  • Kontaktflater som heisknapper, dørhåndtak, trappegelendre og toaletter rengjøres hyppig.
  • I omvisninger som inkluderer bruk av materiell, vil dette desinfiseres mellom hver gruppe.
  • Det er ikke anledning til å spise under besøket.
  • Oppbevaringsboksene skal ikke brukes.

Vi oppfordrer dere til å ta kontakt med oss direkte på undervisning@skmu.no dersom dere har spørsmål. Bestilling gjøres gjennom kontaktskjemaet under.

t
VÅRE UNDERVISNINGSTILBUD

Gunnar S. Gundersen. En banebrytende modernist

03.09.20 – 24.01.21

Sterke farger og spennende former er noe av det man først legger merke til i utstillingen til den norske kunstneren Gunnar S Gundersen. Han var kjent for å rendyrke det nonfigurative formspråket. I dette opplegget får elevene bli nærmere kjent med Gunnar S sitt kunstnerskap samtidig som de får lære om nonfigurativ og abstrakt kunst på en enkel og konkret måte. Underveis får elevene samarbeide om å lage store kunstverk inspirert av bildene i utstillingen. Opplegget er forankret i læreplanmål i kunst- og håndverk og tilpasset de ulike alderstrinnene.

Last ned ressurspakker

Les mer om utstillingen.

Varighet: 60 min

Maks antall: 20 personer inkludert lærer

Foto © Gunnar S. Gundersen / BONO 2020 / O. Væring Eftf AS

Ugo Rondinone Omvisning Sørlandets Kunstmuseum

Ugo Rondinone

15.01-21.04.21

Ugo Rondinone er en internasjonalt anerkjent kunstner fra Sveits. Rondinones varierte praksis inneholder metaforiske og ikonografiske bilder som skyer, dyr og figurer. Verkene hans bygger ofte på temaer og motiver fra hverdagslige omgivelser og i denne utstillingen får dere se nettopp dette. De fire objektene i utstillingen er håndverksmessig og naturlig utformede, og står alene, uten et ledende narrativ. De eksisterer som rå, poetiske gjenstander som tilskueren kan utforske. Når man opplever kunst kan man ofte få tanker og assosiasjoner til eget liv, samfunnet og tiden man lever i. Elevene vil få utdelt kort med filosofiske spørsmål som kan inspirere til å sette kunstverkene inn i en slik sammenheng og dermed føre til interessante samtaler. Opplegget passer for ungdomstrinnet, videregående skole og studenter.

Les mer om utstillingen.

Varighet: Ca 45 min

Maks antall: 20 personer inkludert lærer

HOME. AKO Curatorial Award

10.12.20-28.02.21

Hva er et hjem? Hvor føler vi oss hjemme? Elevene får se en utstilling som utforsker ideen om et hjem, et tema generasjoner av kunstnere har jobbet med enten gjennom personlige minner eller ved å undersøke andre menneskers forståelse av et hjem. Noen føler seg mest hjemme sammen med familien, mens andre føler seg mer hjemme i naturen. Utstillingen viser alt fra hjemlige interiører til øde landskap, noe som gjør at identitet, mangfold og ulike måter å leve på er naturlige samtaleemner under besøket. Interaktive innslag, hvor man blant annet kan plassere et hus i ulike omgivelser, er også en del av utstillingen. Opplegget er forankret i læreplanmål i kunst og håndverk og kan tilpasses alle alderstrinn.

Les mer om utstillingen.

Last ned ressurspakke.

Varighet: 60 min

Maks antall: 20 personer inkludert lærer

Barnehagetilbud

Alle barnehager er hjertelig velkomne til å besøke Sørlandets Kunstmuseum. Hos oss får dere muligheten til å utforske abstrakt kunst på en leken og trygg måte, selvsagt helt gratis.

Dere kan velge mellom to ulike tilbud.

Farger og former (passer for barn fra 3 år og oppover)
I 3. etg. viser vi utstillingen Gunnar S. Gundersen. En banebrytende modernist. Utstillingen byr på fargerike bilder som trigger fantasien. I tillegg til å oppleve noen av kunstverkene, vil barna også i utstillingen få prøve seg som små kunstnere, ved å bygge et midlertidig bilde.

Lek med abstrakt kunst (passer for barn fra 1 år og oppover)
I 1. etg ligger Barnas Kunstmuseum, som åpnet i ny drakt i høst. Gjennom lek med farger og former, digitale virkemidler og optiske illusjoner, blir barna kjent med abstraksjon som kunstform. Omgitt av originale, abstrakte verk av kunstnere som Irma Salo Jæger og Gunnar S Gundersen får barna utforske en spennende verden.

Et barnehagebesøk varer i maks en time, fra ankomst til avgang.
Vi følger FHIs smittevernråd slik at besøket blir trygt og godt for både store og små. Hender desinfiseres ved inngangen og barnehagegruppen må holde 1 m avstand til museumspedagogen. Det er ikke anledning til å spise inne på museet under besøket.

Bestill skole-/barnehagebesøk

Kontakt oss her vedrørende besøk eller undervisning på kunstmuseet, så hører du fra oss!
  • Hvilken utstilling/undervisningsopplegg ønsker dere?

Den kulturelle skolesekken (DKS)

DKS er en nasjonal ordning som sørger for at alle skoleelever i Norge får oppleve profesjonell kunst og kultur hvert år. DKS er et samarbeid mellom Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet, og alle landets fylkeskommuner og kommuner. Sørlandets Kunstmuseum er fast leverandør av produksjoner til DKS og får hvert år besøk av flere tusen skoleelever fra Agder.

Last ned ressurspakkene som hører til museets produksjon

.

Viktig!

Praktisk informasjon

Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo er Sørlandets største kunstformidler og ligger midt i hjertet av Kristiansand.

Møt opp ved hovedinngangen

Møt opp til avtalt tid ved museets hovedinngang. Museumspedagogen møter dere der.

Hvor mange er dere?

Voksen/lærer har ansvaret for gruppen under hele besøket. Husk å informere museumspedagogen om antall elever/besøkende før omvisningen starter.

Barnas Kunstmuseum er et iltbud på Sørlandets Kunstmuseum som består av familieverksted, rom med skulpturer lagd for å utforske, og sommerskole - for å nevne noe.

Oppbevar bagasje i våre skap

Sekker og vesker må låses inn i oppbevaringsskap. Bagasje som er større enn skapene oppbevares på eget ansvar.

Ingen mat eller drikke i lokalene

Vi må passe på kunsten vår. Derfor er det ikke lov til å ha med mat og drikker inn i utstillingslokalene.

Samlet under hele oppholdet

Det er gøy å utforske, men av hensyn til andre besøkende ber vi om at utforskningen skjer i samlet gruppe under hele oppholdet.

Forsinket/kansellering

Er dere forsinket? Kontakt oss så fort som mulig på tlf. 90207707.

NB! Avbestilling må skje minst to virkedager før avtalt tid for besøk. Ved manglende oppmøte eller forsinket avbestilling, pålegges barnehagen/skolen et gebyr på 500 kr.

Kontakt

Ved ytterlige spørsmål kan du kontakte oss på undervisning@skmu.no

Du kan også ringe vår undervisningsansvarlig Anne Eftevaag på 938 96 237.

Digitale undervisningstilbud

På jakt etter kreative ting å gjøre hjemme? Våre pedagoger viser deg morsomme oppgaver som du kan gjøre hjemmefra.

Anne tar utgangspunkt i sitt eget nabolag og viser hvordan du kan tegne det som befinner seg rett utenfor ditt eget hus!

Elisabeth har latt seg inspirere av Tom Lids utstilling på museet, og viser hvordan du kan tegne et portrett av noen du savner eller er glad i.

Justine har også tatt utgangspunkt i Tom Lids vakre malerier, og gir deg en innføring i teknikker man kan bruke når man skal tegne portrett!