Tilbud for grunnskolen

Alle tilbud til skoleklasser er gratis.
Bruk kontaktskjemaet nederst på siden for å bestille/melde inn ønsket undervisningsopplegg, eller gå direkte til kontakt/bestillingsskjema.
Museet dekker dessverre ikke transport.

Ved andre spørsmål kontakt oss på undervisning@skmu.no.

Velkommen til oss!

Kjell Nupen Acoma 1978 Sørlandets Kunstmuseum Kristiansand Kunstsilo

Kunst og politikk

19.04-31.08.22 

Kunstnere er kjent for å engasjere seg i hva som skjer i verdenssamfunnet. I dette opplegget får elevene oppleve kunstverk som handler om blant annet mangfold og identitet, demokrati og menneskerettigheter, rasisme og diskriminering.  

Elevene får møte en rekke kunstverk av Kjell Nupen, som på 70-tallet laget kunst inspirert av datidens nyhetsbilde: demonstrasjoner, terror, krig og brudd på menneskerettigheter. Temaer som er like relevante i dag. Vi skal også se politiske verk av andre kunstnere, med temaer knyttet opp til dagens nyhetsbilde. 

Opplegget er knyttet til grunnleggende muntlige ferdigheter i faget samfunnsfag og de fleste læreplanmål i samfunnsfag etter 7. trinn. Opplegget foregår i utstillingen På gjensyn! Fra Katta til Kunstsilo. 

Passer for 6. og 7. trinn
Varighet: 45 min.
Maks antall: 30 elever 

Kunsthistorien på 1-2-3

07.02. – 31.08.22

I 2024 flytter Sørlandets Kunstmuseum inn i Kunstsilo. Museet har derfor laget en spennende avskjedutstilling som inneholder kunst i mange sjangre og fra ulike tidsepoker. I utstillingen får elevene se hvordan kunsten har endret seg fra midten av 1800-tallet frem til i dag. Vi undersøker hva endringene består i og hvorfor dette har skjedd. Elevene får blant annet se verk av Amaldus Nielsen, Marcelius Førland, Richard Kiggins og Morten Viskum.

Opplegget tilpasses elevenes alder og foregår i utstillingen På gjensyn! Fra Katta til Kunstsilo.   

Passer for 1.-7. trinn.

Varighet: 45 minutter

Maks antall: 30 elever

KONKRET! Ny skjønnhet i finsk modernisme. Sørlandets Kunstmuseum. Tangen-samlingen. Ernst.Mether-Borgström.Punaista.punaisella.Red.on.red.1961

Farger i fokus

07.02 – 31.08.22

Bli med inn i museets mest fargerike utstilling og lær hvordan fargene påvirker oss. Fargelære er et spennende tema og ved bruk av fargesirkelen får elevene se hvordan kunstnerne i utstillingen skaper spennende kontraster ved å blant annet bruke varme og kalde farger. Elevene får også selv prøve ut hvordan de kan eksperimentere med form og farge inne i utstillingen.

Opplegget tilpasses elevenes alder og foregår i utstillingen KONKRET! Ny skjønnhet i finsk modernisme.

Passer for 1.-4. trinn

Varighet: 45 minutter

Maks antall: 30 elever

Bestill skole-/barnehagebesøk

Kontakt oss her vedrørende besøk eller undervisning på kunstmuseet, så hører du fra oss!
  • Hvilken utstilling/undervisningsopplegg ønsker dere?