Tilbud for ungdomstrinnet

Alle tilbud til skoleklasser er gratis. Bruk kontaktskjemaet nederst på siden for å bestille/melde inn ønsker.
Ved andre spørsmål kontakt oss på undervisning@skmu.no.
Velkommen til oss!

På Gjensyn! Fra Katta til Kunstsilo. Sørlandets Kunstmuseum. Foto Håvard Anthonsen

På Gjensyn! Fra Katta til Kunstsilo

29-11.21 – 17.06.2022

I 2022 flytter Sørlandets Kunstmuseum inn i kornsiloen på Odderøya. Det nye museet får navnet Kunstsilo. I denne utstillingen inviterer Sørlandets Kunstmuseum publikum til å ta et siste farvel med en epoke i museets historie. Historien til SKMU inneholder mange fortellinger, og ikke minst flere kunstsamlinger. Skatter fra kunstmuseets samlinger er hentet frem, presentert sammen med historier og andre høydepunkter fra de siste tjue årene. Her kan dere oppleve både fotokunst, videokunst, kunsthåndverk, tegninger, malerier og skulpturer. Kanskje gjenkjenner elevene noen av verkene fra tidligere besøk?

Varighet: 45 min

Maks antall: 30 elever

på gjensyn Tori Wrånes sørlandets kunstmuseum

Likestilling sett gjennom kunsten

29.11.21 – 17.06.22

I utstillingen På gjensyn! Fra Katta til Kunstsilo tilbyr vi en omvisning for ungdom hvor temaet er likestilling. Vi snakker om likestilling på flere plan: mellom kvinner og menn, raser, etnisiteter, skeive og transpersoner. Vi ser også på likestilling i kunstverdenen og om noen typer kunst oppfattes som bedre enn andre kunstformer. Og er kunsten for alle eller kun noen få?

Varighet: 45 min

Maks antall: 30 elever

på gjensyn sørlandets kunstmuseum fra katta til kunstsilo

Billedanalyse

29.11.21 – 17.06.22

I utstillingen På gjensyn! Fra Katta til Kunstsilo tilbyr vi en omvisning for ungdom hvor temaet er billedanalyse. Med utgangspunkt i Erwin Panofskys metode analyserer vi tre ulike verk i utstillingen.

Varighet 45 min

Maks antall: 30 elever

Flukten Fra fornuften Nordisk kunst og det okkulte Arne Bruland To verdener AKO Curaotorial Award

Flukten fra fornuften

28.10.21 – 06.02.22

I denne utstillingen får dere oppleve hvordan spirituelle strømninger har formet mange nordiske kunstneres verk, fra starten på 1900-tallet frem til i dag.

Kunstverk har en unik evne til å få den kjente verden rundt oss til å fremstå mystisk. Den kan tilby en flukt fra fornuften; et vindu mot en annen måte å se og være på. Kunstnerne i utstillingen har et ønske om ikke å ta verden for gitt og utstillingen inneholder hovedsakelig verk innen abstraksjon, ekspresjonisme og surrealisme fra Tangensamlingen.

Utstillingen er kuratert av Zaena Sheehan, årets vinner av AKO Curatorial Award, som er en konkurranse for avgangselever ved kuratorutdannelsen ved Courtauld Institute of Art i London.

Varighet: 45 minutter

Maks antall. 30 elever

 

Bestill skole-/barnehagebesøk

Kontakt oss her vedrørende besøk eller undervisning på kunstmuseet, så hører du fra oss!
  • Hvilken utstilling/undervisningsopplegg ønsker dere?